130 let

Fotbalisté Slavie oslavují před vyprodaným Edenem zisk titulu | foto: ČTK

Fotbalisty Slavie čeká soustředění v Krkonoších i v zahraničí

Sport
  •   17:10
Krátce po zisku mistrovského titulu už má fotbalová Slavia celkem jasno o plánu letní přípravy. Stěžejními body by měla být dvě soustředění v Krkonoších a na dosud neznámém místě v zahraničí.

Po dovolené se kádr sejde poprvé 12. června a v prvních dvou dnech hráči absolvují kondiční testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu. Následovat bude kondiční soustředění, které v posledních letech již tradičně stráví Slavia na Švýcarské boudě ve Špindlerově Mlýně. V jednání jsou ještě tři přípravné zápasy, termíny ani soupeři ale zatím nejsou známi.

 Dvanáctidenní herní soustředění plánuje Slavia do Německa, Rakouska či Itálie, kde by tým měl sehrát další tři přípravné zápasy s kvalitními soupeři. Před startem ligy ještě český mistr přivítá v přípravných zápasech Nitru a Plzeň.

V kádru mistra dojde opět ke změnám, ale nemělo by jich být tolik jako před rokem či v zimní přestávce. Hostování končí hned šestici hráčů - Střihavkovi, Pudilovi, Blažkovi, Kubáskovi, Belaidovi a Ivanovi. Trenér Karel Jarolím opět stojí především o poslední tři jmenované. Naopak z hostování se vracejí Necid z Jablonce, Studík z Mostu, Diviš z Krče a Jablonský z Kladna, kteří by se měli s týmem zapojit do letní přípravy.

Autor: ČTK