Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Fotbalisty Žižkova povede trenér Ščasný

Sport

  17:04
PRAHA - Novým trenérem fotbalistů Viktorie Žižkov se stal Zdeněk Ščasný, který u posledního mužstva prvoligové tabulky nahradil odvolaného Josefa Csaplára. ČTK to dnes řekl tiskový mluvčí klubu Jiří Fryc. Jedenapadesátiletý Ščasný už žižkovský tým v minulosti trénoval a v roce 2002 s ním v nejvyšší soutěži obsadil třetí místo.

Ftobalový trenér Zdeněk Ščasný foto: ČTK

Nový žižkovský kouč prý o nabídce nepřemýšlel dlouho. "Dostal jsem ji včera (v pondělí) večer a dnes se vše dotáhlo do konce. První trénink povedu ve středu. Jednoznačným cílem, který v novém působišti mám, je záchrana v lize," uvedl pro ČTK Ščasný.

Při rozhodování prý hrály hlavní roli vzpomínky na tři roky, které strávil na Žižkově na přelomu dekády. "Měl jsem nějaké kontakty ze zahraničí, o české lize jsem v tuto dobu příliš neuvažoval. Jenže vzpomínky na tehdejší působení ve Viktorce převážily," dodal staronový žižkovský kouč.

Vedení Viktorie změnilo trenéra už podruhé v sezoně. Stanislav Griga byl odvolán v září po pátém kole, v pondělí po dalších sedmi ligových zápasech skončil i Csaplár. Pod jeho vedením se pražský celek propadl až na dno tabulky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!