130 let
Jakub Dovalil, kouč české dvacítky.

Jakub Dovalil, kouč české dvacítky. | foto: ČTK

Fotbalová dvacítka začne cestu za obhajobou stříbra s Austrálií

Sport
  •   16:24
Port Saíd (Egypt) - Zápasem proti Austrálii dnes vstoupí čeští fotbalisté do 20 let do světového šampionátu v Egyptě. Mladí reprezentanti, kteří obhajují senzační stříbro z předloňského mistrovství v Kanadě, přikládají úvodnímu duelu ve skupině velký význam. Právě na něm může záviset, jak úspěšní nakonec na turnaji budou.

Češi jsou před utkáním v Port Saídu favority. Australané však na šampionátu dvacetiletých neprohráli ani jeden z dvanácti zahajovacích zápasů. I proto nizozemský kouč soupeře Jan Versleijen nešetří optimismem.

Český celek má australskou hru dobře nastudovanou. Trenér Jakub Dovalil oslovil i Vítězslava Lavičku, který vede tým FC Sydney. "Soupeř je disciplinovaný, hraje důrazně a má vysoké a urostlé hráče. Spoléhají na standardní situace, navíc je na nich vidět nizozemská škola. Australané budou těžkým protivníkem, ale jsou k poražení," konstatoval Dovalil.

Zápas začne v 18:45, přímým přenosem jej vysílá ČT2. Dalšími protivníky českého výběru ve skupině E budou ve středu favorizovaní Brazilci a v sobotu Kostarika.

Autor: ČTK