Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Fotbalová lahůdka: El Clásico

Sport

  14:38
MADRID - V sobotu se na Pyrenejském ostrově mohou fotbaloví labužníci těšit na zápas sezony. Na stadionu Santiaga Bernabéua se v rámci 34. kola odehraje legendární "El Clásico". Ve 154. derby se střetnou dva největší rivalové celého Španělska.

Bude se radovat Barcelona? foto: ČTK

Utkání sledujte v sobotu od 20.00 online ZDE.

Sobotní duel navíc bude vyšperkovaný tím, že svěřenci Pepeho Guardioly vévodí tabulce La Ligy se čtyřbodovým náskokem právě před Realem. Jejich vzájemný střet tak hodně napoví o tom, kdo se nakonec stane letošním mistrem Španělska.

Barcelona pod novým koučem zažívá skvělou sezonu. "Svatá trojice" Henry, Eto´o, Messi děsí celou Evropu. Naposledy donutila Chelsea v Lize mistrů k oprášení slavného Prešovského betonu.

Barca je tak mírným favoritem duelu. V sezoně ztrácí spíše s týmy, které se soustředí na neprostupnou defenzivu. To ale v sobotu v hlavním městě Španělského království nehrozí. Real pod koučem Ramosem znovu nabral sebevědomí a postupně stahuje náskok věčného rivala. Rozhodně se tak nebude opakovat scénář z podzimního zápasu na Camp Nou, který byl víceméně čekáním na gól v síti Bílého baletu.

To potvrzuje i kouč Juande Ramos, který převzal tým právě před zápasem v Katalánsku: "Souboj s Barcelonou je mimořádně důležitý, a to zejména proto, že je před námi jen s malým náskokem. Pokud nedokážeme uspět hodně se nám vzdálí šance na titul. Jsme v situaci, kdy nemáme jinou možnost, než vyhrát všechny zbývající zápasy."

Podobně mluví o zápasu roku i záložník Barcy Andrés Iniesta. "Jestliže získáme v sobotu tři body, budeme velmi blízko k titulu. Vítězství je důležitým krokem směrem k našemu cíli, "řekl hráč, který ujišťuje, že Barcelona nechce spekulovat na remízu a do boje jde s cílem zvítězit. "Fotbal je hra pro radost. Jsme přesvědčeni, že hrajeme atraktivně pro diváky a že je to nejlepší způsob, jak získat i výsledky. Chcete-li získat body, existuje mnoho variant, jak toho dosáhnout. A pro nás je to kvalitní útočná hra. Ať vyhrajeme nebo ne, tento styl se nezmění, " dodal odchovanec FC Barcelona v souvislosti s úspěšnou taktikou Chelsea v úterním zápase Ligy mistrů. "Takovým způsobem my rozhodně úspěchy sbírat nechceme," uzavřel klíčový hráč katalánského velkoklubu.

V dresu Realu nemůže hrát Guti ani portugalský stoper Pepe, který má trest až do konce sezony. Naopak dobrou zprávou je návrat záložníka Robbena. "Blaugranas" by měli nastoupit v plné síle, v obraně zraněného stopera Marguéze nahradí Puyol. El Clásico starujte v sobotu v 20.00 SEČ.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!