Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Fotbalová nálada v Bratislavě: čekání na Jánošíka

Sport

  10:53
BRATISLAVA (od zvláštního spravodaje) - Za pár hodin čeká nás a Slováky kličová bitva na cestě směrem světový šampionát. Jaká nejžhavější témata zajímala včera Slovensko? Pochopitelně blížící se zápas s českými fotbalisty. A pak také premiéra nového filmového zpracování Jánošíka.

Tomáš Rosický v dresu Věříme! foto: Lidovky.cz

 Ideální program pro domácího fanouška na víkend by mohl vypadat následovně: nejdřív vidět v pátek slovenského národního hrdinu na plátně a o den později jedenáct fotbalových zbojníků, kteří se na trávníku přiblíží mistrovství světa.

Soutěž

Posílejte komentáře k zápasu SR - ČR a vyhrajte dres s podpisy hráčů

Stadion, kde se jeden z vrcholů třetí kvalifikační skupiny odehraje, skutečně nutně potřebuje, aby se Slovensko na šampionát dostalo. Štědré prémie za postup by se hodily při kompletní přestavbě, na kterou Tehelné pole několik let čeká. Po podzimu se stadion rekonstrukce zřejmě opravdu dočká.

Aktuální realita je smutná. Většina českých ligových stadionů vám nabídne vyšší komfort než domovský stánek Slovanu Bratislava. Z každého koutu je tu znát, že se demolice blíží. Opadaná omítka, kterou nikdo nezametl ze schodů, v uličkách mezi sedadly se povalují odpadky a modro-bílé konfety, které vyhodili do vzduchu fanoušci Slovanu.

Anketa

Kdo zvítězí ve fotbalovém utkání SR - ČR?

Česko 379
Remíza 90
Slovensko 180

Z bezpečnostních důvodů kapacita postupně klesla z 30 na 22 tisíc diváků. Policie bude mít napilno, protože v hale těsně vedle stadionu bude v době zápasu koncertovat zpěvačka Anastacia.

Slovenský vítězný plán by mohl vyjít, ale také se může stát opak. Při odjezdu ze soustředění ve Štiříně dostal český tým na cestu pytel s hrachem. Přesně po něm Jánošík uklouzl, než ho lapili četníci. "Teď ho má u sebe vedoucí mužstva pan Dudl. Možná už ho snědl," prozradil kouč Ivan Hašek. Jeho mužstvo bude spoléhat na jiné zbraně.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!