130 let
Zdeněk Koukal (vpravo) z Příbrami a Filip Hlúpik ze Slovácka

Zdeněk Koukal (vpravo) z Příbrami a Filip Hlúpik ze Slovácka | foto: ČTK

Plzeň posílila o zkušeného záložníka. Přichází Koukal z Příbrami

Sport
  •   10:51
PLZEŇ - Fotbalová Plzeň získala na hostování do konce sezony z Příbrami zkušeného záložníka Zdeňka Koukala. Poprvé nastoupit mohl už v neděli proti Olomouci, kdy byl poprvé mezi náhradníky. Jeho příchod naopak umožnil odchod na hostování mladému odchovanci Matěji Končalovi, který bude hrát druhou ligu za Varnsdorf.

Devětadvacetiletý levák Koukal, který může nastoupit kdekoli na levé straně či ve středu hřiště, přichází do Plzně na hostování jako volný hráč s amatérskou smlouvou v Příbrami, kde v létě skončil. "Zdeněk se s týmem připravuje již několik dnů, jeho angažováním chceme rozšířit alternativy na krajích sestavy. Navíc se tímto krokem umožnilo odejít na hostování Matěji Končalovi, který bude minimálně do konce podzimní části sbírat druholigové zkušenosti ve Varnsdorfu," řekl generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Plzeň dosud měla jediného klasického levého záložníka v Janu Kovaříkovi. Na této pozici alternovali také Michal Ďuriš a Milan Petržela, oba však nalevo hráli "přes nohu". "Zdeněk je po období, kdy hledal angažmá. My ho udělali hlavně proto, abychom rozšířili kádr a mohli jsme uvolnit mladé hráče na hostování. Nyní bude na Zdeňkovi, jak se bude jevit v tréninku, v českém poháru nebo třeba v juniorské lize, kde určitě dostane šanci," řekl trenér Pavel Vrba. Koukal v lize odehrál za Bohemians Praha, Teplice, Žižkov, Ostravu a Příbram 136 zápasů a vstřelil v nich 19 branek. S Plzní by si mohl zahrát i Ligu mistrů.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz