130 let
Česká reprezentace na tréninku

Česká reprezentace na tréninku | foto: Reuters

Fotbalová reprezentace piluje hlavně ofenzivu

Sport
  •   15:10
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Čeští fotbalisté se na jihu Čech chystají na úterní zápas evropské kvalifikace proti Lichtenštejnsku. Trenér Michal Bílek přesunul původně plánovaný dopolední trénink na podvečer a hráčům dal do odpoledne volno.

Jihočeský rodák David Lafata během něj stihl navštívit rodinu. Vpodvečer reprezentanty čeká uzavřený trénink na českobudějovickém Střeleckém ostrově.

Češi ze sebe během dnešního dne setřásali únavu ze sobotního přesunu z Granady do Hluboké nad Vltavou. "Po zápase ve Španělsku jsme šli spát až někdy ve tři ráno a vstávali už v devět, takže nám ten spánek chybí. Proto nám dal trenér volno, abychom to dospali," řekl novinářům stoper Tomáš Sivok. Odpoledne plánoval, že se půjde projít po Hluboké.

Bek Zdeněk Pospěch odpočíval na pokoji. "Záleží na každém, jestli se projde nebo někam zajde. Já byl jen na pokoji, mám rád, když můžu strávit volno v posteli," uvedl obránce FC Kodaň.

Na golf hráči nemají energii
Z oken luxusního relaxačního a regeneračního centra v Hluboké, kde tým bydlí, je vidět přímo na golfové hřiště. "Už jsem tam viděl lidi, už tam hrajou. Ale teď jsem natolik unavený, že si zahrát určitě nevyrazím," řekl s úsměvem Pospěch.

Útočník Lafata se podíval za rodinou do obce Olešník, která je od Hluboké vzdálená necelých deset kilometrů. "Byl jsem u našich, viděl jsem děti. Odpoledne už se budu připravovat na trénink," řekl jablonecký kanonýr, který v Českých Budějovicích strávil žákovská a dorostenecká léta a v dresu Dynama odehrál 109 ligových utkání.

Netají se tím, že by si před jihočeským publikem v úterý rád zahrál.

"Samozřejmě všichni známí se mě ptají, jestli se dostanu na lavičku a jestli vyběhnu na trávník. Byl bych rád za každou minutu na hřišti, a kdyby se mi povedlo dát gól, byla by to největší paráda," uvedl Lafata, který se na jaře blýskl v lize už dvěma hattricky.

Vpodvečer si čeští hráči poprvé zatrénují na Střeleckém ostrově, kde se odehraje úterní zápas. "Asi se budeme věnovat standardkám a bude to směřované hlavně k té ofenzivní části," odhadl Sivok.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz