130 let
Nová tribuna na stadionu v Edenu.

Nová tribuna na stadionu v Edenu. | foto: Michal Šula, MAFRA

Fotbalová Slavia uctila památku prvního trenéra bezgólovou remízou s Celtikem

Sport
  •   19:58
PRAHA - Fotbalisté Slavie remizovali ve čtvrtém utkání letní přípravy s Celticem Glasgow bez branek. Hosté byli v Edenu v souboji českého a skotského mistra aktivnější, ale stejně jako domácí ani jednu z šancí neproměnili. V dresu Pražanů se poprvé představila jedna ze zvučných letních posil Halil Altintop.

Utkání předcházelo slavnostní odhalení pamětní desky na chodníku slávy prvnímu trenérovi Slavie Johnu Williamu Maddenovi. Po bývalém hráči Celticu Glasgow navíc byla pojmenována západní tribuna stadionu v Edenu.

Na souboj týmů, které na sebe mohou za pár dnů narazit v kvalifikaci Ligy mistrů, přišlo do Edenu přes deset tisíc fanoušků. V první půli viděli herní převahu Celticu, který nasadil prakticky všechny opory a lépe kombinoval. Slavia se zvedla hlavně před přestávkou, ale stejně jako soupeř žádnou ze šancí neproměnila.

04.července 2017 v 19:02, příspěvek archivován: 04.července 2017 v 20:08

The John William Madden Stand, @slaviaofficial! https://t.co/pfCC0qbpBO

Po přestávce domácí kouč Šilhavý vystřídal a k premiéře v červenobílém dresu naskočil turecký záložník Altintop. Celtic byl i po pauze nebezpečnější, ale ve dvou šancích sám před brankou selhal.

Slavia zatím drží v přípravě neporazitelnost. Připsala si výhry 2:1 nad druholigovým Žižkovem a 4:0 nad slovenským mistrem Žilinou a dvě bezbrankové remízy - dnes a před týdnem s Českými Budějovicemi. Další zápas čeká Pražany na soustředění v Rakousku, kde tým v sobotu změří síly s Krasnodarem.

Slavia Praha - Celtic Glasgow 0:0

(přípravné fotbalové utkání)

Sestava Slavie: Laštůvka - Frydrych (46. Bořil), Jugas, Deli (46. Bílek), Flo (73. Švento) - Ščuk - Tecl (46. Van Buren), Hušbauer (46. Altintop), Rotaň (73. Alvir), Mingazov (63. Trubač) - Škoda (46. Mešanovič). Trenér: Šilhavý.

Autor: ČTK