Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Sparta se musí bát nové Chelsea, která má skóre 9:0

Sport

  9:30
LONDÝN/PRAHA - Slabý rozjezd londýnského fotbalového klubu je minulostí. Jestli si sparťanští fotbalisté zpestřili vánoční svátky sledováním anglické ligy, mohla jim v krku zaskočit rybí kost. Chelsea – jejich jarní soupeř v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy – totiž chytila formu a už zase doráží na nejlepší týmy soutěže.

Fotbalista Chelsea Frank Lampard foto: Reuters

Svěřenci trenéra Rafaela Beníteze rozstříleli den před Štědrým večerem Aston Villu 8:0 a ve středu si poradili také s Norwichem, který porazili 1:0. Z posledních tří soutěžních zápasů mají obdivuhodné skóre 14:1. "Ale některé detaily ještě musíme zlepšit. Pořád vidím nedostatky, na kterých budeme pracovat. A to říkám přesto, že jsme Aston Villu porazili o osm gólů," prohlásil španělský kouč, jenž na konci listopadu nahradil odvolaného Roberta di Mattea.

Fanoušci se tehdy bouřili, neboť jim vadilo, že Benítez dřív trénoval Liverpool. Protesty rozdmýchal také slabý rozjezd pod novým trenérem. Vždyť Chelsea poprvé vyhrála až ve čtvrtém soutěžním zápase. Ale teď už tým z Londýna válí. Pod Benítezem má bilanci šest výher, dvě remízy a dvě porážky (navíc báječné skóre 27:8). Chelsea díky tomu stále ještě úplně nevypadla ze hry o titul.

Benítez: Je znát, že tenhle tým udělal za poslední měsíc velký pokrok

Ze třetího místa sice ztrácí na vedoucí Manchester United propastných jedenáct bodů, ale má k dobru odložený domácí zápas proti Southamptonu. Druhé City má náskok na Chelsea už jen čtyři body. Zatímco proti Aston Ville se Chelsea povedl už začátek, kdy v úvodní půlhodině nastřílela tři góly, Norwich kladl větší odpor. Tým, který v tomto ročníku dokázal porazit například Manchester United, Arsenal nebo Tottenham, vzdoroval až do 38. minuty.

To se parádně z dvaceti metrů levačkou trefil záložník Juan Mata, přestože kolem něj byli čtyři dotírající protihráči. Chelsea byla celý zápas lepší, vytvořila si ještě další slibné příležitosti, ale druhý gól už nepřidala.  Gólman Petr Čech, jenž v bráně vítězného týmu odchytal celý zápas, byl téměř bez práce. Nemusel řešit žádnou vážnější situaci.

"Je znát, že tenhle tým udělal za poslední měsíc veliký pokrok a stále se zlepšuje. Je fajn vidět, jak hráči na hřišti bojují. Navíc jsme udrželi další čisté konto, toho si také cením. Samozřejmě bychom na tom mohli být ještě lépe, ale je dobré, že se nám konečně začalo dařit," pochvaloval si spokojený Benítez. Pokud Chelsea forma vydrží do poloviny února, mají se na co těšit čeští fotbaloví fanoušci. Londýnský tým se totiž představí v Česku, kde ho přivítá Sparta v prvním kole vyřazovací části Evropské ligy.

Autor:

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...