Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Fotbalová Sparta před bojem o Ligu mistrů vyhrála, chytal Bičík

Sport

  21:04
ROTTACH-EGERN (Od našich zpravodajů) - Sparta je připravena na boj o účast v příštím ročníku fotbalové Ligy mistrů. V generálce na 2. předkolo nejprestižnějšího evropského poháru porazila Basilej 4:0. Zajímavé je, že sestava se oproti mistrovskému složení moc nezměnila. Lišila se jen na dvou postech, a to záložník Krejčí nehrál kvůli lehčímu zranění, ač byl i v zápisu o utkání.

Josef Hušbauer dal v generálce na předkolo Ligy mistrů dvě branky. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Jako by snad ani nebyla letní přestávka, žádné nákupy. Fotbalová Sparta vsadí v boji o Ligu mistrů téměř na stejná jména, která na jaře dobyla titul i pohár.

Trenér Vítězslav Lavička po letním odchodu Tomáše Vaclíka hledal brankáře číslo 1. Souboj někdejších odchovanců a navrátilců vyhrál David Bičík. Na lavičce zůstane Marek Štěch, stejně jako další nové tváře: dravý záložník Michal Breznaník, ostřílený stoper Radoslav Kováč i důrazný útočník Martin Nešpor.

Ostatní dobře znáte: v obraně Kadeřábek či Holek, v záloze Dočkal, Vácha či Hušbauer, na hrotu Lafata. Právě nejlepší střelec ligy Hušbauer řádil i teď: trefil se hned ve 5. a v 8. minutě.

Mimochodem, proti bývalým spoluhráčům stál právě Vaclík. Když hráči v malebné vesnici Rottach-Egern na jihu Německa u jezera Tegernsee za deště nastupovali, plácl Vaclík s Bičíkem. „Ať si daří,“ popřál nástupci.

Bitva o Ligu mistrů začne za týden. Sparťané se střetnou s estonskou Levadií Tallinn, která ve dvojzápase prvního předkola vyhrála nad klubem La Fiorita ze San Marina celkově 8:0.

Sparta vs. Basilej 4:0 (3:0)

Branky: 5. a 8. z pen. Hušbauer, 45. Holek, 57. Costa. Sestava Sparty: Bičík - Kadeřábek, Švejdík (59. Kováč), Holek, Costa (77. Hybš) - Hušbauer (66. Mareček), Vácha, Matějovský - Dočkal, Přikryl (56. Konaté) - Lafata (66. Nešpor). Trenér: Lavička.

Autor: