130 let
Obránce Sparty Lukáš Pauschek (vpravo) a trenér Vítězslav Lavička

Obránce Sparty Lukáš Pauschek (vpravo) a trenér Vítězslav Lavička | foto: www.sparta.cz

Sparta získala z bratislavského Slovanu obránce Pauscheka

Sport
  •   12:43aktualizováno  12:47
PRAHA - Fotbalová Sparta získala ze Slovanu Bratislava obránce Lukáše Pauscheka. Informoval o tom web úřadujících slovenských šampionů. Dvacetiletý slovenský reprezentant se tak stal první letní posilou českých vicemistrů a údajně na Letné podepsal čtyřletý kontrakt. Kluby po vzájemné dohodě neprozradily přestupovou částku.

"Neodchází se mi lehce. Ve Slovanu jsem hrál odmalička, prožil tu mnoho krásných momentů a klub mi přirostl k srdci. Ale z hlediska další kariéry mi myslím tento krok pomůže," uvedl Pauschek na webu Slovanu. Pauschek byl pro trenéra Sparty Vítězslava Lavičku jednou z letních přestupových priorit. Nyní se mu přání získat talentovaného pravého beka, který si už připsal i čtyři starty v seniorské reprezentaci, vyplnilo. "Lukáš je perspektivní hráč, o kterého jsme měli dlouhodobý zájem. Jsme rádi, že jednání dospěla do úspěšného konce," uvedl člen představenstva Sparty Jakub Otava.

Zkušený Jarošík ve Spartě skončil

Odchovanec Slovanu v pondělí večer v Praze absolvoval fyzické testy a zdravotní prohlídku, dnes podepsal kontrakt. Pauschekův příchod zároveň znamená, že by Spartu mohli opustit zkušení zadáci Vlastimil Vidlička nebo Tomáš Zápotočný. O Vidličku už dříve projevila zájem Olomouc. Sparta se na přestupovém trhu ale bude snažit i dál. Téměř hotovou věcí je návrat záložníka Kamila Vacka z italského klubu Chievo Verona. Vacek by měl na Letné strávit rok na hostování.

Letenští dál pracují na příchodu levého beka Costy Nhamoinesua z polského celku Zaglebie Lubin. Ve Spartě naopak skončil zkušený stoper Jiří Jarošík, který po vypršení smlouvy hledá nové angažmá. Sparta se snaží o to, aby všechny nové posily byly k dispozici v pátek, kdy mužstvo odjede na soustředění do Rakouska. Pauschek se zapojí do tréninku s novými spoluhráči ve středu.

Autor: ČTK