Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Fotbaloví fanoušci zmlátili rozhodčího, neunesli prohru

Sport

  19:29
PRAHA - Být fotbalovým rozhodčím není rozhodně žádný med. Obzvlášť ve III. třídě. Sám o tom ví i Oto Dušek, kterého po střetnutí Trhové Kamenice se Zaječicemi zmlátili hostující fanoušci. "Mám lehký otřes mozku, samozřejmě hodně podlitin a boulí," popsal sudí Dušek svůj zdravotní stav iDNES.cz. Případ vyšetřuje kriminální policie.

Ilustrační foto. foto: ČTK

Podle rozhodčího Duška se hráči Zaječic během zápasu chovali slušně. To se ale změnilo až po posledním hvizdu. "Přišel ke mně hráč a vyrazil mi míč z rukou. Poté mi ukázal prostředníček. Dal jsem mu za to červenou a on mi odvětil, že tím to rozhodně neskončilo," vypráví Dušek - VÍCE ZDE.

K napadení od fanoušků došlo až při k odchodu k autu. "Zastoupili mě, manželce i dvěma přátelům cestu. Začali se do mě navážet, chtěl jsem jít dál, ale v tom jsem dostal ránu a pak jsem se probudil až na ARU. Podle vyprávění mě kopali tři lidé," popisoval moment Dušek.

Police prozatím případ vyšetřuje jako výtržnictví. "Podle lékařské zprávy to můžeme přehodnotit i na ublížení na zdraví. Zatím věc šetříme, vyslechli jsme svědky," uvedl policejní mluvčí Lukáš Maier.