130 let
Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: ČTK

Fotbaloví fanoušci zmlátili rozhodčího, neunesli prohru

Sport
  •   19:29
PRAHA - Být fotbalovým rozhodčím není rozhodně žádný med. Obzvlášť ve III. třídě. Sám o tom ví i Oto Dušek, kterého po střetnutí Trhové Kamenice se Zaječicemi zmlátili hostující fanoušci. "Mám lehký otřes mozku, samozřejmě hodně podlitin a boulí," popsal sudí Dušek svůj zdravotní stav iDNES.cz. Případ vyšetřuje kriminální policie.

Podle rozhodčího Duška se hráči Zaječic během zápasu chovali slušně. To se ale změnilo až po posledním hvizdu. "Přišel ke mně hráč a vyrazil mi míč z rukou. Poté mi ukázal prostředníček. Dal jsem mu za to červenou a on mi odvětil, že tím to rozhodně neskončilo," vypráví Dušek - VÍCE ZDE.

K napadení od fanoušků došlo až při k odchodu k autu. "Zastoupili mě, manželce i dvěma přátelům cestu. Začali se do mě navážet, chtěl jsem jít dál, ale v tom jsem dostal ránu a pak jsem se probudil až na ARU. Podle vyprávění mě kopali tři lidé," popisoval moment Dušek.

Police prozatím případ vyšetřuje jako výtržnictví. "Podle lékařské zprávy to můžeme přehodnotit i na ublížení na zdraví. Zatím věc šetříme, vyslechli jsme svědky," uvedl policejní mluvčí Lukáš Maier.

Autor: Tomáš Vrábel