Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Casillas dál nechytá v Realu Madrid. Přiznal, že přemýšlí o odchodu

Sport

  12:00
Býval velkou hvězdou i oporou fotbalistů Realu Madrid. Jenže teď brankář Iker Casillas jen vysedává na lavičce. Sám už proto přiznává, že na Santiago Bernabeu možná skončí. "V lednu můžu přestoupit do jiného klubu," říká gólman.

Real Madrid (Casillas) foto: Reuters

"Když se situace během tří měsíců nezmění, tak bych o odchodu začal přemýšlet," připustil dvaatřicetiletý Casillas. Citoval ho například zpravodajský web BBC. Respektovaný gólman totiž v Realu Madrid ztratil pozici brankářské jedničky. Když byl na začátku letošního roku zraněný, trenér José Mourinho přivedl Diega Lópeze. A ten zůstal v bráně i poté, co se Casillas uzdravil.

"Co bych udělal jinak, kdybych měl tu možnost? Koupil bych Diega Lópeze už po mém prvním roku v Realu Madrid. Tehdy jsme pro jeho příchod neudělali dost, což je pro nás ostuda," prohlásil Mourinho v květnu a krátce nato odešel do Chelsea. Jenomže stejnou hierarchii brankářů zachoval také nový trenér Carlo Ancelotti. Casillas v aktuálním ročníku nastoupil jen ve dvou zápasech Ligy mistrů. V Realu Madrid jsem odmala, ale možná se blíží doba, kdy budu muset učinit rozhodnutí, jestli nebude lepší odejít," vysvětloval Casillas.

Iker Casillas chytá pokutový kop

"Vždycky jsem chtěl v Realu Madrid zůstat, ale rád bych hrál víc. Každopádně teď budu bojovat o to, abych se dostal zpátky do základní sestavy." Pokud se oblíbený gólman do brány nevrátí a v lednovém přestupním období se rozhodne předstoupit, stal by se v krátké době druhou ikonou Realu Madrid, která odejde. V roce 2010 slavný klub opustil útočník Raúl. O Casillase, jenž v dresu Realu Madrid odchytal přes 600 soutěžních zápasů, se už v létě vyptávaly Manchester United, Arsenal a Paříž St. Germain. V prvním týmu je od roku 1999.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...