Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Abidala z Barcelony čeká operace: transplantace jater

Sport

  14:50
BARCELONA - Francouzský fotbalový reprezentant Eric Abidal se podrobí transplantaci jater. Jeho klub FC Barcelona dnes oznámil, že dvaatřicetiletý obránce se zákroku podrobí během několika týdnů.

Francouzský obránce Éric Abidal. foto: Reuters

Lékaři objevili nádor na Abidalových játrech před rokem. Operace byla úspěšná a zkušený fotbalista se vrátil na hřiště už po necelých dvou měsících. Potlesk fanoušků si vychutnal ve chvíli, kdy Barcelona slavila postup do finále Ligy mistrů.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

Na podzim se Abidal ve stejné soutěži podílel na vyřazení Plzně, ale nyní musí na fotbal opět na nějaký čas zapomenout. "Podrobí se transplantaci někdy v příštích týdnech. Už od začátku léčby před rokem to byla jedna z možností," uvedl dnes španělský klub na svém webu.

Abidal je pevnou součástí barcelonského kádru od příchodu z Lyonu v roce 2007. Katalánskému klubu od té doby pomohl vyhrát třináct trofejí, celkem odehrál 177 zápasů. V posledních dnech byl na marodce s třísly.

Představitelé Barcelony si netroufli odhadnout, jak dlouho po transplantaci se bude Abidal léčit. Je však nepravděpodobné, že by stihl závěr sezony či červnové mistrovství Evropy v Polsku a na Ukrajině.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!