Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Sivok si hledá angažmá, v Besiktasi skončil

Sport

  18:29
ISTANBUL - Český fotbalový reprezentant Tomáš Sivok po čtyřech letech skončí v Besiktasi Istanbul. V tureckém klubu mu v červnu vyprší smlouva a s vedením se nedohodl na jejím prodloužení. Hráčův manažer Jiří Müller momentálně vede jednání s dvěma kluby, o příštím angažmá chce mít Sivok jasno do začátku červnového evropského šampionátu.

Obránce Besiktase Istanbul Tomáš Sivok. foto: ČTK

Osmadvacetiletý Sivok přestoupil do Besiktase v létě 2008 a postupně se stal jednou z opor istanbulského klubu. S tureckým celkem se ale na prodloužení kontraktu nedohodl. "Jednali jsme s Besiktasem poměrně dlouho, naše představy o smlouvě se ale diametrálně lišily. Proto Tomáš v Besiktasi končí," řekl Müller.

O Sivokově dalším působišti by podle manažera mělo být jasno do začátku Eura, které odstartuje v Polsku a na Ukrajině 8. června. "Vedeme seriózní a konkrétní jednání s dvěma kluby, mezi nimi se rozhodne," dodal Müller. O jaké týmy se jedná, nechtěl zatím prozradit.

Sivok začal s velkým fotbalem v Českých Budějovicích, odkud přestoupil do pražské Sparty. Poté působil v italském Udine, ze kterého odešel do Besiktase. V istanbulském velkoklubu zažil oslavy mistrovského titulu i vítězství v Tureckém poháru, ale také vážné zranění kolena.

V posledních letech patří Sivok ke stabilním členům základní sestavy národního týmu. V reprezentačním dresu odehrál 24 zápasů a vstřelil v nich tři branky.

Autor: