Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Dva rozdílné verdikty = fotbalový skandál. Příště raději jednejte citlivěji

Sport

  10:00
PRAHA - Sportovní arbitráž CAS uznala protest albánského fotbalového svazu a kvůli skandálu s dronem nesoucím vlajku Velké Albánie nedohraný říjnový duel kvalifikace mistrovství Evropy se Srbskem v Bělehradu kontumovala ve prospěch Albánců. UEFA přitom původně přidělila výhru 3:0 domácím.

Srbští fanoušci během fotbalového utkání s Albánií. foto: Reuters

Další sankce však ponechala v platnosti, takže Srbsku byly navíc ještě odečteny tři body a obě reprezentace musí zaplatit pokutu 100 tisíc eur.

Evropská pravda je světová lež! zlobí se Srbové kvůli sporné kontumaci

„Zjistili jsme, že na přerušení utkání a jeho následném nedohrání nesou vinu chyby v zajištění bezpečnosti a násilnosti vůči albánským hráčům ze strany domácích fanoušků a minimálně jednoho pořadatele,“ uvedla CAS.

Je divné, že obě organizace, jejichž regule by si měly zakládat na stejných hodnotách, rozhodly takto rozdílně. Nelze se pak divit, že mnoho lidí pak v jejich rozhodování vidí politikaření a jiné vlivy. 

Mělo by se přece provést důkladné oficiální vyšetřování a z něj vzejít důkazy a co nejjednoznačnější závěr. To se v tomto případě zjevně vůbec nepovedlo.

 

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč