Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Lavička nabídku Slavie odmítl, Poustka zůstává

Sport

  10:00aktualizováno  10:31
PRAHA - Nástupcem trenéra Františka Straky u fotbalistů Slavie bude Martin Poustka, který vedl tým už v nedělním ligovém duelu proti Jablonci. Rozhodlo o tom představenstvo klubu. Nabídku Pražanů odmítl Vítězslav Lavička, jemuž po sezoně skončí angažmá v Sydney.

Slavia - Jablonec (Martin Poustka) foto: ČTK

"Představenstvo Slavie dospělo k rozhodnutí, že realizační tým bude nadále pokračovat ve stejném složení, v jakém nastoupil v utkání s Jabloncem. V současné situaci představenstvo vyhodnotilo tuto variantu jako zatím nejlepší možné řešení," uvedla mluvčí Slavie Soňa Nouzáková.

Poustku rozhodnutí potěšilo. "Nabídku vedení jsem s poctou přijal. Je to pro mě velká čest a splněný sen, že jsem dostal důvěru vést nadále tým, kterému fandím. Vím, že vést Slavii je velká zodpovědnost. Každý zápas pro mě bude velkou zkouškou a udělám všechno pro to, abych v ní obstál co nejlépe," uvedl pro klubový web Poustka.

Poustka: Na hřišti by to mohlo fungovat

Věří, že slávisté pod jeho vedením navážou na nadějný výkon proti Jablonci, s nímž remizovali 0:0. "Myslím si, že v zápase s Jabloncem jsme divákům ukázali, že by to mohlo na hřišti fungovat. Přeji si, aby nám fanoušci zachovali přízeň a v pondělním derby s Duklou vytvořili podobnou atmosféru jako v zápase s Jabloncem," dodal Poustka.

Vedení Slavie se zabývalo více variantami, jak obsadit uvolněný trenérský post. Spekulovalo se, že vedle bývalého sparťana Lavičky mělo zájem také o Dušana Uhrina mladšího, současného kouče Jablonce Františka Komňackého či bývalého trenéra Teplic Jiřího Plíška.

"Představenstvo Slavie se v uplynulých dnech zabývalo otázkou sportovního vedení A-týmu velice intenzivně. Můžeme potvrdit, že jsme vedli jednání s panem Lavičkou, který ale nabídku Slavie odmítl," řekla Nouzáková.

Nováček mezi ligovými trenéry Poustka bude mít k dispozici stávající realizační tým - asistenty Petra Vrabce a trenéra brankářů Martina Vaniaka.

Zapojte se do diskuze! Nově přes SMS

V 36 letech je Poustka čtvrtým nejmladším slávistických trenérem v historii a druhým nejmladším koučem v poválečné historii klubu po Vlastimilu Petrželovi. Ten v listopadu 1986 převzal tým ve 33 letech a třech měsících.

Poustka se ujal týmu v pátek poté, co ve čtvrtek rezignoval bývalý sparťanský trenér Straka. Svůj odchod zdůvodnil tím, že nechtěl nadále vystavovat tým nepřízni fanoušků fanoušků namířené proti němu.

Příznivci Slavie od jeho nástupu do funkce na začátku října mohutně protestovali a při každém utkání ho vyzývali k rezignaci. Straka, kterému měla v Edenu skončit smlouva 30. června, se prý také obával, že fanoušci uspořádají před blížícím se derby se Spartou, protestní pochod v místě jeho bydliště.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...