Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Francouzská ministryně zkritizovala Ibrahimovicův vysoký plat

Švédský fotbalový útočník Zlatan Ibrahimovic, který dnes podepsal tříletou smlouvu s Paris St. Germain, se stal terčem kritiky francouzské vlády. Proti platu třicetiletého hráče, který by měl podle médií činit 14 milionů eur ročně, se postavila ministryně sportu Valérie Fourneyronová.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J. Kostelanský

18. 7. 2012 22:39
A kto vo Francúzsku zostane hrať futbal?

Ak prejde 75 %-ná daň, bude to okrem iného znamenať buď herný alebo finančný úpadok francúzskeho futbalu. Veď ktorý futbalista by chcel platiť takéto dane, keď v susedných štátoch môže na daniach zaplatiť 3krát menej? Vo Francúzsku tak asi zostanú len amatéri, ktorí na vysoké platy nedosiahnu.

Druhou možnosťou je, že dobrí futbalisti vo Francúzsku zostanú, ale za cenu, že im kluby dajú dvoj alebo trojnásobné platy - aby im po odpočítaní daní zostalo v čistom to, čo mali doteraz.

A potom je tu ešte tretia - asi najpravdepodobnejšia a typicky socialisticko-komunistická možnosť - že v novom daňovom zákone bude výnimka a vysoké dane sa nebudú vzťahovať na športovcov.

Tak či onak - komunistické blúznenie dokáže vždy vyprodukovať len samé bludy. Ale ľudia sú nepoučiteľní - nestále ďalší a ďalší ľudia, ktorí na prvý pohľad vyzerajú celkom rozumne, podliehajú tomuto pokušeniu. Ak by diabol či satan chcel vymyslieť nejaké učenie alebo -izmus, nič lepšie ako komunizmus by nevymyslel ani náhodou.

0 0
možnosti