Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Francouzský profesor Arséne Wenger prodloužil v Arsenalu smlouvu o tři roky

Sport

  12:57
LONDÝN - Francouzský trenér Arséne Wenger povede fotbalisty Arsenalu až do června 2014. Dnes podle očekávání prodloužil s londýnským týmem smlouvu o tři roky a při jejím dodržení na lavičce "kanonýrů" stráví bezmála osmnáct let.

Arséne Wenger. foto: Reuters

"Moje srdce patří Arsenalu a mým přáním je vidět ho vyhrát trofeje," uvedl šedesátiletý kouč pro klubové internetové stránky. "Můj závazek a odhodlání jsou silné jako vždy. Podpis nové smlouvy znamená, že uvidím tuto talentovanou partu hráčů, až naplní svůj potenciál. Věřte mi, jsou k tomu blízko," věřil kouč ve vzestup Arsenalu.

Wenger získal s londýnským klubem tři ligové tituly a čtyřikrát vyhrál Anglický pohár, na trofej ale se svým tradičně mladým kádrem čeká už od roku 2005, kdy naposledy zvítězil v poháru. Poslední ligový triumf je ještě starší, datuje se do sezony 2003/2004. Prodloužený kontrakt francouzského trenéra ocenil i ředitel Arsenalu Peter Hill-Wood.

"Arséne klub v posledních čtrnácti letech skvěle proměnil. Vzrušující a působivý způsob hry, který s ním předvádí, navíc obdivují lidé po celém světě," uvedl na adresu nejdéle působícího vládce lavičky v historii Arsenalu.

Autor:
Témata: Arsenal FC, FA Cup

Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně
Šárka Hamrusová: Díky laktační poradkyni jsem si přestala myslet, že je chyba ve mně

Šárka chtěla kojit. Chvíli to ale vypadalo, že se jí to nepodaří. Díky správně zvolené laktační poradkyni nakonec dosáhla úspěchu. Poslechněte si...