Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Ribéry s Benzemou nakonec musí kvůli prostitutce k soudu

Sport

  15:47aktualizováno  16:46
PAŘÍŽ - Francouzským reprezentantům Franckovi Ribérymu a Karimu Benzemovi hrozí kvůli sexu s nezletilou prostitutkou tříleté vězení. Státní zastupitelství sice navrhovalo stažení obvinění, soudce však přesto rozhodl o zahájení procesu.

Fotbalisté Francie Franck Ribéry a Karim Benzema foto: Reuters

"Soud začne za několik měsíců a určitě se protáhne do roku 2013," uvedl soudní úředník Andre Dando. "Toto rozhodnutí je nespravedlivé a vzhledem k postoji státního zástupce i překvapivé," přidala Ribéryho advokátka Sophie Bottaiová. "Asi se nevyplácí být mladý a bohatý," přidal Benzemův zástupce Sylvain Cormier.

Aféra kolem Ribéryho a Benzemy vypukla před dvěma lety, když policie vyšetřovala údajnou prostituci v jednom pařížském klubu. Záložníka Bayernu Mnichov a útočníka Realu Madrid tehdy obvinila Zahia Deharová, že jí v roce 2008, kdy jí bylo šestnáct let, platili za sex.

Ribéry si ji měl dokonce nechat přivézt z Paříže do Mnichova jako narozeninový dárek. Spolu s fotbalisty, kteří provinění striktně odmítají, půjde před soud kvůli násilnému kuplířství dalších šest lidí. Prostituce je v Francii legální, sexuální pracovnice však musí být starší osmnácti let.

Autor: