Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Franz mi kvůli místu asistenta nevolal, smál se Siegl

Sport

  16:07
PRAHA - Zatímco syn slávistické legendy Ivan Bican a šéf klubového kotle přezdívaný Strašák se zlobí kvůli angažmá sparťanského srdce Františka Straky, letenský kanonýr Horst Siegl a internacionál Ladislav Vízek nevidí příchod energického trenéra do Edenu jako extrémně problematický. "Slavia je populární klub a věřím, že ji Straka dokáže pozvednout," míní Vízek.

Fotbalisté Slavie poprvé trénují pod koučem Františkem Strakou (uprostřed v červeném). foto: ČTK

JE STRAKA PRO SLAVII SPRÁVNOU VOLBOU?

Horst SIEGL
(bývalý kanonýr Sparty)
To ukáže čas. Samozřejmě to někteří ze slávistů nebo sparťanů nemohou pochopit, ale role trenéra je jiná, pro Frantu je to velká výzva. Slavia už něco udělat musela, i když v trenérovi to asi pokaždé není. Z legrace říkám, že mi Franta kvůli místu asistenta ještě nevolal, ale to je opravdu legrace.

Ladislav VÍZEK
(bývalý reprezentant)
Mně se ta volba docela zamlouvá, v otázce trenéra je třeba být nad věcí, jestli je někdo sparťan nebo slávista. Franta, byť v minulosti na Letné servíroval hráčům slávistický tataráček, teď neměl zaměstnání, Slavia je populární klub a věřím, že ji dokáže pozvednout. Podle mě by ani Pavel Řehák, byť je kovaný slávista, neodmítl místo na Spartě. I když si na Letné pokaždé, když tudy projížděl, odplivl... Jak říkám – Slavia je výzva, teď už snad konečně má i peníze, a Franta byl volný. Když už tam tedy nenechali Michala Petrouše...

Straka nebyl první, kdo se rozhodl pro riskantní přestup mezi pražskými „S“...

Ivan BICAN
(syn největší legendy Slavie)
Nepovažuji to za šťastné řešení. Už jen proto, že se pan Straka v minulosti od Slavie několikrát veřejně distancoval. Jako trenér dosud taky nepřesvědčil, že by mohl slabý mančaft dostat nahoru, předváděl jen teatrální gesta. A za třetí: bez doplnění třemi nebo čtyřmi opravdu ligovými hráči nemůže získat pro Slavii trvalejší úspěch žádný trenér. Stačila by částka, kterou klub vydělal za prodej Černého a Čelůstky do Turecka. Ale s tím souvisí výměna lidí ve vedení Slavie, která je nezbytná.

Lukáš VALA
(šéf slávistického kotle)
Stoprocentně ne! Takový člověk nemá ve Slavii co dělat, je to plivanec do tváře všem slávistům. U hráčů, jako jsou Brabec nebo Grajciar, se ještě podobný přestup pochopit dá, ale u Straky? U toho, který se dosud při každé příležitosti bil do prsou, jaký je sparťan? Vidím to jako další krok vedení Slavie, aby odradilo fanoušky.

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...