Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Gallas je první hráč v historii, který hrál za všechny top londýnské kluby

Sport

  15:26
LONDÝN - Tottenham dotáhl do konce přestup obránce Williama Gallase. Třiatřicetiletý francouzský fotbalista prošel lékařskou prohlídkou a s klubem podepsal roční smlouvu s opcí na další sezonu.

William Gallas. foto: Reprofoto

Gallas se tak stal prvním hráčem v historii, který během kariéry vystřídal všechny tři londýnské velkokluby. V minulosti nastupoval za Chelsea a naposledy za velkého rivala Tottenhamu Arsenal, který však se svým bývalým kapitánem po minulé sezoně neprodloužil smlouvu.

Mezi fanoušky Arsenalu a Tottenhamu panuje velká řevnivost, trenér

Kariéra Gallase

1995-97 Caen (Francie)
1997-01 O. Marseille (Francie)
2001-06 Chelsea (Londýn, Ang.)
2006-10 Arsenal (Londýn)
2010 - ? Tottenham (Londýn)

"Spurs" Harry Redknapp se však negativních reakcí neobává. "Přece jsme nepodepsali Yorkshirského rozparovače...," řekl v narážce na Petera Sutcliffea, který v letech 1975 až 1981 zabil třináct žen a několik dalších napadl. "Kdyby chtěl (Gallas) lehký život, mohl jít hrát za velké peníze někam do Řecka.

Sám si ale vybral ostře sledované angažmá a za to si zaslouží uznání," dodal.

Gallas je podle agentury Reuters teprve čtrnáctým fotbalistou, který za posledních sto let odešel z Arsenalu do Tottenhamu. V klubu by měl nahradit anglického reprezentanta Ledleyho Kinga, který má dlouhodobé potíže s koleny, a vážně zraněného Jonathana Woodgatea.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!