Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Gebre Selassie si dal vlastní gól, Bayern deklasoval Brémy 6:1

Sport

  17:44
BERLÍN - Fotbalisté Bayernu Mnichov zdolali i díky vlastnímu gólu obránce Theodora Gebre Selassieho Werder Brémy 6:1 a po 23. kole bundesligy povedou tabulku nejméně o patnáct bodů. Suverén probíhající sezony v jarní části ligy poprvé inkasoval a o neprůstřelnost přišel po 577 minutách.

Český reprezentační obránce Gebre Selassie z Brém v souboji s Ribérym. foto: Reuters

Gebre Selassie se vrátil do základní sestavy Brém po třízápasové přestávce způsobené zlomeninou záprstní kosti, ale oslavu tisícího ligového zápasu v pozici trenéra a hráče kouči soupeře Juppu Heynckesovi nepokazil. Právě přes českého reprezentanta se v 25. minutě protlačil Arjen Robben k centru Philippa Lahma a otevřel skóre. Za čtyři minuty přidal druhý gól po přímém kopu Robbena Javi Martínez.

Sobotní výsledky

Augsburg - Hoffenheim 2:1 (45. Či Tong-Won, 79. Mölders - 90.+1 De Camargo), Bayern Mnichov - Brémy 6:1 (52. a 89. Gomez, 25. Robben, 29. Martínez, 49. vlastní Gebre Selassie, 86. Ribéry - 58. De Bruyne), Hannover - Hamburk 5:1 (45. a 68. Ya Konan, 7. Diouf, 39. Huszti z pen., 85. Abdellaoue - 13. Van der Vaart z pen.), Mohuč - Wolfsburg 1:1 (5. Zimling - 15. Naldo), Stuttgart - Norimberk 1:1 (51. Traoré - 77. Feulner).

Již bez vyloučeného stopera Sebastiana Prödla inkasoval Werder další dva góly hned po přestávce: Gebre Selassie si nejprve srazil do vlastní sítě centr Gomeze na Francka Ribéryho, další gól hned tři minuty nato přidal Gomez po obloučku Ribéryho. V 58. minutě sice prolomil obranu Bayernu Kevin De Bruyne, avšak další trefy již Werder nepřidal.

Naopak po dvou chytrých lobech se v závěrečné pětiminutovce trefili Ribéry a Gomez a stanovili "tenisové" skóre 6:1. Brémy svého dnešního soupeře v lize neporazili již podeváté v řadě.

Debakl 1:5 schytal Hamburk, v jehož brance nahradil Jaroslava Drobného vyléčený brankář René Adler. Jedinou branku hostů, kteří kvůli kvůli debaklu promrhali možnost posunout se na páté místo, dal Rafael van der Vaart z penalty.

Mohuč s obráncem Zdeňkem Pospěchem už v páté minutě vedla nad Wolfsburgem díky Nikimu Zimlingovi. Soupeř ale na konečných 1:1 srovnal za deset minut po akci záložníka Jana Poláka, jehož centr poslal do branky hlavou Naldo.

Při remíze 1:1 se Stuttgartem asistoval na hřišti posledních 23 minut norimberský Tomáš Pekhart. Bez českých záložníků Jana Morávka a Milana Petržely se obešel Augsburg a v přímém souboji o šestnáctou příčku, zajišťující alespoň baráž o udržení v lize, zdolal Hoffenheim 2:1.

Autoři: ,

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...