Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nejezděte do Prahy, hrozí vám nebezpečí, varuje fanoušky Rangers Kamarův právník

Fanoušci skotských Rangers slaví zisk historicky pětapadesátého mistrovského titulu. foto: AP

Právník Glena Kamary z Glasgow Rangers nedělá českému fotbalu i celé zemi zrovna reklamu. Právě naopak. Před cestou do Prahy na zápas Evropské ligy proti Spartě varoval fanoušky skotského klubu, že by se v české metropoli mohli ocitnout v ohrožení života. Advokát Aamer Anwar zastupoval Kamaru, který obvinil slávistu Ondřeje Kúdelu z rasistické urážky.
  13:57

Utkání 2. kola skupiny A se bude hrát na Letné ve čtvrtek 30. září bez diváků. UEFA zavřela Spartě stadion na jedno pohárové utkání za rasistické projevy části fanoušků v zápase 3. předkola Ligy mistrů s Monakem.

Kamarův právník: Trest pro Kúdelu je symbolický, obhajoba Slavie fantaskní

„Bojím se o bezpečnost kohokoli, kdo cestuje do Prahy - hráčů a fanoušků,“ řekl Anwar britskému bulvárnímu listu Daily Record. Míní, že příznivcům Rangers hrozí nebezpečí od násilnických ultras, kteří podle něj patří k táborům Sparty i Slavie.

„Bude to nebezpečné pro hráče a fanoušky. Myslím, že je to opravdu riskantní. Bál bych se o fanoušky, kteří by jeli bez lístků. Nemá cenu riskovat na vlastní pěst. Pěkný výlet by se mohl zvrhnout v tragédii,“ tvrdí Anwar. „Mám podezření, že ti ultras by vyhledávali fanoušky Rangers, kteří by neměli šanci. Nejlepší, co mohou udělat, je zůstat v bezpečí doma.“

Kamara poprvé o incidentu s Kúdelou: Jak se asi cítí hráči tmavé pleti v jeho týmu?

Naštvaný Glen Kamara z Rangers se hádá se slávistou Ondřejem Kúdelou.

Skotský právník a aktivista pákistánského původu zastupoval Kamaru, který obvinil slávistu Ondřeje Kúdelu z rasistické urážky v březnové odvetě osmifinále Evropské ligy. I když Kúdela rasismus popřel, dostal od UEFA zákaz startu v deseti zápasech, kvůli kterému přišel o mistrovství Evropy. 

Finskému záložníkovi tmavé pleti, který po utkání fyzicky napadl Kúdelu v útrobách stadionu v Glasgow, zastavila disciplinární komise činnost na tři utkání. Kamara po vyhroceném zápase na sociálních sítích čelil výhrůžkám.

„Byli jsme svědky vyhrožování smrtí. Úřady tentokrát musí jednat opravdu tvrdě. Chtěl bych vidět velmi silně formulované prohlášení UEFA, které varuje před důsledky dalších potíží,“ dodal Anwar.

Nad jeho výroky se pozastavil šéf Slavie Jaroslav Tvrdík. „Absolutní ztráta soudnosti pana právníka. Nebo jsou jeho vyjádření ukázkou nové skotské kultury? UEFA by opravdu měla varovat, ale před fans Rangers,“ napsal Tvrdík na twitteru a přiložil fotografii s autobusem Olympique Lyon, který příznivci skotského klubu posprejovali před čtvrtečním zápasem Evropské ligy v Glasgow (0:2).

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!