Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Gól Petržely kvůli ruce neměl platit. Sudí zápas ovlivnili, řekl nový šéf Tullinger

Sport

  17:30
PRAHA - Nový předseda komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR Miroslav Tulinger připustil, že vyrovnávací gól plzeňského Milana Petržely na 1:1 v sobotním utkání 24. ligového kola ve Zlíně neměl platit kvůli předchozí ruce hostujícího záložníka. Situaci podle něj chybně vyhodnotil asistent Radek Kotík, který se domníval, že šlo o neúmyslné hraní rukou a informaci předal hlavnímu sudímu Michalu Patákovi. Následné vyloučení domácího Róberta Matejova bylo správné.

Milan Petržela hrál úmyslně rukou a sudí neměli jeho gól uznat, tvrdí Miroslav Tullinger. foto: MAFRA - Luděk Ovesný

Řezník Paták přehlédl evidentní ruku Petržely, a pomohl tak Plzni k výhře ve Zlíně

Petržela se v 59. minutě protáhl až před branku a skóroval, ale při akci zahrál rukou, do které se mu odrazil míč od zlínského obránce Matejova.

„Prvnímu gólu Viktorie Plzeň předcházelo zahrání rukou plzeňského hráče Petržely. Situaci bohužel nesprávně vyhodnotil jako neúmyslné hraní rukou asistent rozhodčího Kotík,“ uvedl Tulinger v nedělním prohlášení.

Na Petrželův gól po jasném hraní rukou se podívejte ZDE

„Ten tuto informaci poskytl rozhodčímu Patákovi, proto hra pokračovala dále. Rozhodčí Paták nemohl hru rukou ze své pozice vidět kvůli zákrytu bránícím hráčem,“ doplnil.

Na sudího Michala Patáka házeli fanoušci kelímky od piva.
Zdeněk Grygera spílá sudímu Radku Kotíkovi.

Proti uznání gólu vehementně protestoval Matejov a od Patáka si vysloužil druhou žlutou kartu, takže byl vyloučen. Podle Tulingera správně.

„Vyloučení Matejova po druhé žluté kartě bylo v souladu s pravidly, když se domácí hráč dopustil nesportovního chování - zjevně úmyslně prudce nakopl jeden z náhradních míčů za pomezní čárou směrem k asistentovi rozhodčího jako projev protestu,“ přiznal Tulinger.

Jedna velká lež od pana Patáka. Jsme obrovsky znechucení, zlobí se kapitán Zlína

Ten na konci března nahradil v čele komise rozhodčích Dagmar Damkovou. Ta skončila kvůli pracovnímu vytížení v mezinárodních organizacích UEFA a FIFA.

Plzeň ve Zlíně v přesilovce dokonala obrat a po vítězství 2:1 si pojistila vedení v ligové tabulce před druhou Spartou. Někteří domácí hráči obvinili rozhodčí, že chybovali úmyslně.

Je těžké pro ostatní týmy bojovat o titul , když Plzeň hraje ve 12 󾮖🖕🖕 (Petržela ruka a gól,který mu byl uznán a Zlínsk...

Zveřejnil(a) Bořek Dočkal dne 9. duben 2016
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!