Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Fotbalový šampionát vyhraje Brazílie, říkají data z Goldman Sachs

Sport

  6:00
PRAHA - Pokud chcete sledovat fotbalový šampionát v Brazílii a chcete být překvapeni, nečtěte dále. Podle investičně-bankovního gigantu Goldman Sachs je už totiž jasné, kdo ovládne mistrovství světa, který vypukne za 14 dní. Vítězem se má stát domací tým "kanárků", když ve finále porazí Argentinu 3:1.

Brazilci ovládli domácí Pohár FIFA. Neymar s pohárem. foto: ČTK

Goldman Sachs tak předpověděl na základě minulých výsledků a charakteristice jednotlivých týmů. Brazílii dávají analytici 48,5 % šanci na triumf v Riu de Janeiru, zatímco Argentině 14,1 %.

Pořádající země by tedy mohla na domácí půdě znovu po roce pozvednout nad hlavu významnou trofej, loni v červenci uspěla Poháru FIFA.

DREAM TEAM. Goldman Sachs natipovali i nejlepší sestavu mistrovství světa.

Dobré vyhlídky nemá Anglie. Její fanoušci se prý mohou s nadějí na titul rozloučit - jejich šance je jen 1,4 %. Dokonce se prý nedočkají ani jediné výhry, a to se ve skupině utkají například i s papírově slabou Kostarikou.

"Od dosud jediného vítězství anglických fotbalistů na světovém šampionátu v roce 1966 trpí ostrovní fanoušci už téměř padesát let kontinuálním neúspěchem. A nebude to jiné ani letos v Brazílii. Co je však neobvyklé, že letos od jejich reprezentantů neočekává dobrý výsledek skoro nikdo," tvrdí autoři zprávy.

Olympiádu trefili, loňské MS ne

Od nich je to už pátá fotbalová předpověď, první publikovali při mistrovství světa 1998 ve Francii. Husarský kousek se Goldman Sachs povedl při olympiádě v Londýně, kdy britské výpravě věštila 65 medailí, z toho 30 zlatých. A realita? 65 medailí, 29 nejcennějších.

Na minulém šampionátu v Jihoafrické republice ale společnost vítěze přesně netrefila. Místo Brazílie slavili Španělé - tedy až druhý nejvíce favorizovaný tým.

Na předpověď Goldman Sachs se podívejte v tabulce (vysvětlivky pod ní):

Šance týmů pro MS: vyhlídky na celkové vítězství podle sázkových kanceláří, pořadí v žebříčku FIFA, procentuální šance na titul podle Goldman Sachs.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!