130 let

Záložník Peter Grajciar. | foto: fcnitra.sk, Lidovky.cz

Grajcar se se upsal Slavii už nyní

Sport
  •   16:47
PRAHA - Slovenský fotbalista Peter Grajciar se stal definitivně posilou Slavie Praha. Čtyřiadvacetiletý záložník, který dosud působil v Nitře, podepsal s mistrovským klubem smlouvu na tři roky. Hráč širšího kádru slovenské reprezentace se dohodl se Slavií na angažmá již dříve, ale v Nitře měl ještě platný kontrakt do konce roku.

Kluby se až nyní dohodly na odstupném, jehož výši neoznámily.
Grajciar se již zapojil do přípravy týmu, ale do dnešní ligové předehrávky proti Příbrami ještě nezasáhne. "Věříme, že se nám podaří vyřešit všechny formality a budeme Petera moci dopsat na soupisku pro Ligu mistrů," řekl ředitel Slavie Petr Doležal.

Dodal, že jednání se slovenskou stranou o uvolnění hráče byla obtížná. Slavia dělala vše pro to, aby Grajciar mohl přijít ještě před začátkem sezony, Nitra ho mezitím přeřadila do rezervního týmu.

"Jsem rád, že se vše dotáhlo do úspěšného konce," uvedl na slávistickém webu Grajciar a Slavii označil za evropský velkoklub. S některými hráči mistrovského kádru se dobře zná, obzvlášť s krajanem Dušanem Šventem. "Proti němu jsem si zahrál ještě v dorostu za Zvolen, to byl ještě v Ružomberku," zavzpomínal Grajciar, který má za sebou jeden reprezentační start.