Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Guardiola bohem. 'Až dotrénuje, bude prezidentem Barcy,' říká současný šéf

Sport

  13:00
BARCELONA - Trenér fotbalistů Barcelony Pep Guardiola může podle prezidenta klubu Sandra Rosella prodloužit smlouvu o kolik let bude chtít. Katalánský celek by rád napodobil skotského kouče Alexe Fergusona, který vede Manchester United přes 24 let. "Chtěl bych, aby byl Guardiola barcelonským Fergusonem a potom Beckenbauerem," citovala agentura Reuters Rosella.

Barcelona - Real Madrid (Guardiola). foto: Reuters

"Prostě aby se po ukončení trenérské kariéry stal prezidentem klubu," přirovnal Guardiolu k bývalé hvězda Bayernu Mnichov, která je nyní čestným prezidentem německého klubu. Devětatřicetiletému Guardiolovi vyprší po sezoně smlouva a podle Rosella s vedením zatím o jejím prodloužení nejednal.

Rok 2010 v obrazech

"Nevidím v tom problém. Ví, že může prodloužit smlouvu o tolik let, o kolik bude chtít," uvedl funkcionář. "Kdybych si měl vsadit, tak dám peníze na to, že zůstane. Pep je z Barcelony, dýchá pro klub a rozumí mu. Pro něj je vždycky na prvním místě klub. Proto je jiný než ostatní," dodal. Guardiola vede Barcelonu dvě a půl sezony a během nich s klubem získal osm trofejí včetně loňského triumfu v Lize mistrů.

Osmašedesátiletý Ferguson před týdnem překonal rekord Matta Busbyho v podobě 24 let, jednoho měsíce a 13 dní na lavičce United a stal se nejdéle sloužícím trenérem klubu. S Manchesterem skotský kouč vyhrál jedenáct ligových titulů, pětkrát Anglický a čtyřikrát Ligový pohár a dvakrát ovládl Ligu mistrů.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.