Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Guardiola po nečekaném výbuchu City v LM: V klíčových momentech jsme chybovali. Jednou to překonáme

Kouč City Pep Guardiola svůj tým k postupu do semifinále LM nedovedl foto: ČTK

Lisabon - Potřetí za sebou vypadli fotbalisté Manchesteru City pod vedením trenéra Pepa Guardioly ve čtvrtfinále Ligy mistrů. Stopku jim v sobotním utkání hraném na neutrální půdě v Lisabonu bez diváků vystavil Lyon výhrou 3:1. Guardiola věří, že se jednou „Citizens“ podaří probojovat mezi nejlepší čtyřku, do níž se dostali pouze v roce 2016.
  12:13

„Jednoho dne překonáme tuhle propast a postoupíme do semifinále. V prvních 20 až 25 minutách jsme obtížně nacházeli prostory k útočení. Druhá půle byla lepší, už jsme to dokázali. Cítil jsem, že jsme lepší. V této soutěži musíte být dokonalí,“ řekl Guardiola pro BT Sport.

Manchester City končí ve čtvrtfinále LM
Fotbalisté Lyonu ve čtvrtfinále Ligy mistrů v Lisabonu překvapivě porazili...

Celkově s anglickým celkem neuspěl v Lize mistrů ani na čtvrtý pokus. V první sezoně vypadli jeho svěřenci v osmifinále, poté následovala tři čtvrtfinálová vyřazení. „Tým si v posledních letech postup do semifinále zasloužil. Teď jsou hráči zklamaní, ale až po dovolené začneme znovu, vzpamatujeme se z toho a pokusíme se opět zlepšit. Život je o tom znovu vstát,“ uvedl devětačtyřicetiletý Španěl, který vyhrál Ligu mistrů s Barcelonou jednou jako hráč a dvakrát coby trenér.

Lyon vedl od prvního poločasu, ale Manchester odpověděl v 69. minutě zásluhou Kevina de Bruyneho. Olympique opět odskočil díky gólu střídajícího Moussy Dembélého. Zápas mohl dovést do prodloužení Raheem Sterling, který však v obrovské šanci zblízka přestřelil odkrytou branku. O minutu později přidal Dembélé pojistku.

Sterlingova neproměněná tutovka Guardiolu hodně mrzela. „V takové situaci musíte srovnat, abyste si vynutili prodloužení. Pak jsme ale inkasovali potřetí a byl konec. Vytvořili jsme si více šancí a střel. Povedla se nám spousta dobrých věcí, ale nestačilo to. V klíčových momentech jsme ve vápnech chybovali,“ prohlásil Guardiola, jenž dříve vedl i Bayern Mnichov.

Autor: