Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hapal ho neposlal na hřiště. Tak se syn někdejšího kouče Slováků naštval a utekl do kabiny

Sport

  15:15
PRAHA - Slovenský záložník Vladimír Weiss se opět postaral o rozruch. Zatímco v říjnu byl mezi fotbalisty, kteří po domácí prohře s českou reprezentací porušili životosprávu, při pondělním utkání Ligy národů v Praze ještě před koncem zápasu odešel ze střídačky a opustil stadion.

Vladimír Weiss mladší foto: Reuters

Schick: Musel jsem čekat, že to tak se Slováky bude. Jsem pokopaný, dohrával jsem s koňarem

Podle slovenských médií syn někdejšího kouče slovenského týmu neunesl, že ho trenér Pavel Hapal do zápasu nenasadil ani jako střídajícího hráče, a v 79. minutě odešel ze střídačky.

„V průběhu utkání jsem si toho nevšiml, protože jsem koučoval mužstvo. Dozvěděl jsem se to, až jsem po zápase vešel do kabiny,“ řekl po zápase Hapal.

„Co vám k tomu teď mohu říct? Momentálně nic. Budu se snažit to s hráčem nějakým způsobem vykomunikovat, zjistit, co ho k tomu vedlo, a uvidíme dál,“ doplnil.

Weiss zůstal na lavičce i při pátečním vítězství 4:1 nad Ukrajinou při Hapalově premiéře. Podle některých slovenských médií měl dokonce při odchodu ze stadionu v Edenu utrousit, že skončil.

Pavel Hapal na lavičce Slovenska.
Utkání základní skupiny B1 fotbalové Ligy národů: ČR - Slovensko: Patrik Schick...

„My Vlada Weisse známe, víme, jakým způsobem hraje. Rozhodli jsme jinou variantu, do zápasu jsme ho nepustili. Ale nikde není napsané, že v dalším utkání nebude hrát. Takže v tom nevidím žádný problém,“ dodal český kouč slovenské reprezentace.

Weiss nemá podobné problémy poprvé. Před měsícem byl osmadvacetiletý fotbalista katarského celku Gharráfa mezi hráči, kteří po domácí prohře s českým týmem porušili životosprávu. 

Když se to dozvěděl tehdejší trenér Ján Kozák, rozhodl se z funkce odstoupit.

V minulosti bývalý hráč Manchesteru City, Glasgow Rangers, Espaňolu Barcelona nebo Olympiakosu Pireus strávil noc v cele předběžného zadržení, protože se odmítl podrobit dechové zkoušce i odběru krve. 

Soud ho posléze osvobodil, Weiss však kvůli tomu byl na nějakou dobu vyřazen z národního týmu.

Autor: