Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hašek dal na Letné výpověď a nedostavil se na trénink rezervy, Sparta se chystá bránit soudně

Martin Hašek se raduje ze své branky do sítě Baníku. foto:  Michal Růžička, MAFRA

Praha - Záložník Martin Hašek ve čtvrtek podal ve Spartě výpověď. Navíc bez omluvy chyběl na tréninku rezervního týmu, kam byl přeřazen poté, co s áčkem odmítl odletět na soustředění. Vedení letenského klubu se proti takovému jednání ohradilo s tím, že hráč se tím vystavil možným vysokým sankcí.
  15:58

Sparta je s Haškem ve sporu od konce ledna, kdy čtyřiadvacetiletý záložník odmítl odcestovat na soustředění do Španělska. O bývalého hráče Bohemians 1905 se v té době ucházelo Maccabi Haifa, na jehož nabídku Sparta posléze kývla. Hašek však poté odmítl podepsat smlouvu, na níž se s izraelským klubem domluvil.

Od té doby trénoval s rezervním týmem a nedávno podle klubového webu dal Spartě ultimátum, aby byl vrácen do áčka. „Vedení klubu na tuto výzvu reagovalo odpovědí, která obsahovala požadavek, aby hráč nadále plnil v B-týmu uložené úkoly,“ uvedla Sparta na svém webu.

„Následně proběhla další písemná komunikace a 12. března se hráč nedostavil na trénink B-mužstva. Klub přitom bez ohledu na kroky, které hráč v posledních týdnech učinil, plnil a byl připraven nadále plnit všechny závazky, které mu ukládala smlouva,“ přidala Sparta.

Martin Hašek ze Sparty se raduje z gólu, kterým zvýšil na 3:0. Vlevo je Michal...
Martin Hašek oslavuje svoji druhou branku do sítě Baníku.

Letenský celek nyní bude celou záležitost řešit s příslušnými orgány. „Martin Hašek se rozhodnutím o jednostranném ukončení smluvního vztahu vystavil možnému udělení vysokých sankcí, které mu budou moci být v budoucnu jako náhrada vzniklé újmy uloženy,“ uvedla Sparta.

Haška získala předloni v prosinci z Bohemians 1905 a letenský odchovanec se postupně vypracoval v jednu z opor. Za Spartu v lize odehrál 30 zápasů a připsal si šest branek a čtyři přihrávky.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...