Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Hašek se dočkal po útěku ze svazu v Al Ahlí dvouleté smlouvy

Sport

  14:35
PRAHA - Den po nečekaném konci ve funkci předsedy Fotbalové asociace České republiky se stal Ivan Hašek oficiálně trenérem Al Ahlí ve Spojených arabských emirátech. Šéf dubajského klubu v pondělí agentuře AP potvrdil, že český kouč má v týmu dvouletý kontrakt.

Ivan Hašek. foto: Lidové noviny

Sedmačtyřicetiletý Hašek už v neděli při své rezignaci na valné hromadě svazu řekl, že se vrací k práci v Al Ahlí. Klub vedl už v letech 2007-2009 a rozloučil se ziskem titulu. Hašek střídá na lavičce Al Ahlí bývalého trenéra Leedsu a Aston Villy Davida O'Learyho. Ten byl odvolán po sezoně, v níž tým obsadil až osmé místo v lize.

HAŠKŮV KONEC NA SVAZU

Klub se rozloučil také s bývalým nejlepším fotbalistou světa Fabiem Cannavarem z Itálie, jenž dostal kvůli špatným výkonům výpověď. Šéf Al Ahlí Ahmed Chalífa agentuře AP řekl, že Haška znovu angažoval kvůli tomu, že je to "velké jméno" a tým zná. Největší hvězdou mužstva by měl být po Cannavarově odchodu král bundesligových střelců z roku 2009 Brazilec Grafite, jenž přišel z Wolfsburgu.

Bývalý reprezentační kapitán a dlouholetá opora pražské Sparty Hašek trénuje od roku 1999. Nejdříve působil právě ve Spartě, poté vedl Štrasburk, japonský tým Vissel Kóbe, poprvé v SAE Al Wasl, St. Etienne a Al Ahlí. V roce 2009 se stal předsedou svazu a v tomtéž roce vedl v pěti zápasech i národní mužstvo na závěr neúspěšné kvalifikace o postup na MS do Jihoafrické republiky.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...