Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Henry má problémy

Sport

  13:49
CURYCH - Henry prozradil, že ho trápí problémy se stehnem.

Henry (vlevo) bojuje o míč Zapatou v přátelském utkání Francie s Kolumbií foto: AFP

Reprezentační vedení až do pondělí úzkostlivě tajilo veškeré informace o jeho stavu a o moc sdílnější nechtěl být ani sám postižený hráč.Novinářům po utkání pouze prozradil, že má problémy se stehenním svalem, ale už neřekl, na které noze. Henry bez větší specifikace uvedl, že ho trápí napětí ve stehně.

"Stále jsem při nedělním tréninku trochu cítil bolest. Doufám, že budu zpět proti Nizozemsku. Nejsem doktor, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet," prohlásil stručně barcelonský útočník. Henry opustil ve čtvrtek trénink a v následujících dnech se připravoval individuálně.

Kouč Raymond Domenech tehdy pouze řekl, že dostal úder v zápase proti Kolumbii, který byl generálkou na Euro. V pondělním utkání Henry, který je se 44 brankami nejlepším střelcem týmu ze země galského kohouta, citelně chyběl.  Úvodní duel musel kvůli stejnému zdravotnímu problému, který má Henry, vynechat i kapitán Patrick Vieira a úplně fit není ani obránce Willy Sagnol, což by mohlo znamenat velké potíže v souboji s  rychlonohými nizozemskými útočníky.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...