Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Henry: Trefit se znovu za Arsenal bylo úžasné

Sport

  10:50
LONDÝN - Deset minut stačilo francouzskému útočníkovi Thierrymu Henrymu, aby ukázal, že nebude v Arsenalu během dvouměsíčního hostování jen do počtu. Po utkání třetího kola Anglického poháru s druholigovým Leedsem United, které rozhodl jediným gólem, prohlásil, že na pondělní večer nikdy nezapomene.

Útočník Thierry Henry se trefil hned při prvním zápase po návratu do Arsenalu a vystřelil anglickému klubu vítězství v Anglickém poháru foto: ČTK

"Je to trochu bizarní. Před patnácti dny jsem se vrátil z dovolené. Vůbec jsem nepomyslel na to, že bych mohl znovu hrát za Arsenal nebo dát vítězný gól," citovala stanice ESPN čtyřiatřicetiletého fotbalistu New Yorku Red Bulls, který nejprve v zimní pauze zámořské ligy MLS začal se svým bývalým klubem trénovat a nakonec se dohodl na dvouměsíčním hostování.

V pondělí večer přišel v 68. minutě za nadšených ovací fanoušků na hřiště a za deset minut skóroval. "Nevím, co říct. Miluju tenhle klub a doufám, že předvedu ještě víc. Snad to nebyl poslední gól. Ten pocit, který jsem po brance měl, byl úžasný," líčil Henry.

Wenger: Nebyla moje chyba, že Henry odešel

Nejlepší střelec v historii Arsenalu dal již 227. gól v dresu "Kanonýrů", přesto byl pro něj něčím výjimečný. "Tentokrát jsem přišel do klubu jako jeho fanoušek, což jsem kdysi nebyl. Teď vím, jak bylo klukům z Liverpoolu, Manchesteru United nebo Chelsea, když skórovali za tým, kterému fandí," prohlásil Henry, který hrál za Arsenal v letech 1999 až 2007 a pomohl mu získat dva ligové tituly.

Pak odešel do Barcelony, odkud se předloni přesunul do MLS. Trenér Arséne Wenger prohlásil, že ho Henryho vystoupení nepřekvapilo. "Už v tréninku bylo vidět, že je nabuzený a připravený hrát. Neposlal bych ho na hřiště, kdyby to tak nebylo. Je to mimořádný hráč," řekl francouzský kouč.

 "Ano, bylo to trochu jako sen. Byl to fotbalový příběh, který můžete vyprávět dětem. Bohužel takových příležitostí není ve fotbale mnoho, ale někdy se to stane," prohlásil Wenger. Odmítl, že byla jeho chyba pustit Henryho v roce 2007 do Barcelony. "Můžete mě vinit ze spousty věcí, ale ne z toho, že jsem vykopl Henryho, protože on chtěl odejít. Vždycky bych ho uvítal zpátky," uvedl.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!