130 let
Mario Gomez.

Mario Gomez. | foto: Reuters

Historická rarita. Goméz se stal prvním fotbalistou, kterému video odvolalo kompletní hattrick

Sport
  •   9:45aktualizováno  10:21
Berlín - Bývalý německý fotbalový reprezentant Mario Gómez se od neděle považuje za autora prvního neregulérního hattricku v historii. Čtyřiatřicetiletému útočníkovi Stuttgartu rozhodčí v utkání druhé ligy se Sandhausenem po konzultaci s videem neuznal ani jeden ze tří gólů, což medailista z mistrovství světa i Evropy těžce nesl a technologii podrobil kritice.

„Ten systém je v současnosti úplně na houby. Pro nás útočníky je to katastrofa,“ rozčiloval se Gómez po zápase, který jeho tým prohrál 1:2.

Osmasedmdesátinásobný německý reprezentant se v Sandhausenu trefil v 10. minutě, třetí nastavené minutě prvního poločasu a ještě v 71. minutě - ani jeden gól mu však rozhodčí neuznal. Pokaždé byl totiž Gómez podle videa v minimálním ofsajdu.

„Rozhodčí mi třikrát řekl, že to byly tři centimetry. A já se ptám, jestli s technikou, kterou máme, skutečně dokážeme tři centimetry rozpoznat. Když je kamera namířená v úhlu 45 stupňů, jak to můžou vidět?“ zlobil se Gómez.

Bývalý hráč Bayernu Mnichov, Florencie, Besiktase či Wolfsburgu byl přitom nejprve příznivcem videa, to se však postupem času změnilo. „Jsem docela rád, že už mám většinu kariéry za sebou a nebudu se muset těmito záležitostmi v příštích deseti letech zabývat,“ dodal Gómez a své tři neuznané góly označil za první neregulérní hattrick v historii. 

Autor: ČTK