Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Historický debakl se Španělskem Löwa místo nestál, trenér Němců má důvěru do mistrovství Evropy

Sport

  9:45aktualizováno  10:28
Sevilla - Historický debakl 0:6 od Španělů nepřipraví kouče německých fotbalistů Joachima Löwa o funkci. Reprezentační ředitel Oliver Bierhoff po úterním zápase Ligy národů v Seville řekl, že Löw má nadále důvěru a zůstane na lavičce určitě do letního mistrovství Evropy.

Německý trenér Joachim Löw dovedl Němce na další evropský šampionát. foto: Reuters

„Ano. Tento zápas na tom nic nemění. Joachimu Löwovi nadále věříme, o tom není pochyb,“ řekl Bierhoff televizní stanici ARD po nejvyšší porážce Němců za 89 let. Nedávno přitom Bierhoff konstatoval, že nad národním týmem se vznáší temný mrak. Po debaklu v Seville musel znovu čelit otázkám na trenérovu budoucnost. Tým pod Löwovým vedením z posledních osmi zápasů jen třikrát vyhrál.

MS ve fotbale 2018: německý trenér Joachim Löw.
Německý trenér Joachim Löw dovedl Němce na další evropský šampionát.

„Je potřeba myslet v delším horizontu a důkladně analyzovat každý zápas. Chceme být na vrcholu příští rok na Euru,“ připomněl ředitel německého týmu, který ve středu v přípravě v Lipsku zdolal 1:0 českou reprezentaci. Poté si poradil v Lize národů 3:1 s Ukrajinou, ale ve Španělsku dostal tvrdou lekci v přímém souboji o postup na závěrečný turnaj.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!