Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Hlad po fotbale počesku? Mizí diváci a Nova 'stahuje' ligu z vysílání

Stalo se před osmi lety na začátku fotbalové ligy. Na Spartě došly v pokladnách vstupenky a klub jich musel tři tisíce narychlo dotisknout. Podobná kalamita letos nikde nehrozí. Kdo se chce zajít v Česku podívat na nejvyšší soutěž, své místo na tribuně určitě najde.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A. Reček

3. 8. 2010 22:03
V lize už nejde o sport !

Na dědinách se lidi jdou podívat na ty svoje hráče. Kolik takových svojích je v ligových klubech? To pak už je byznys a dívat se na cizozemce v dresech klubu,jemuž jsem řadu let minule fandil, tak to už nepřitahuje. A těch mínusů v dnešním fotbale je více. Pomíjím už hodnocení těch tzv. skalních,věrných fandů, kteří jsou vlastně hulváti a jdou se na fotbal jen porvat.

0 0
možnosti

J. Makoň Ing

3. 8. 2010 18:48
tak jsem se

včera po dlouhé době chvíli díval na Příbram s Olomoucí - tohle měl být fotbal? Prachobyčejná čutaná,kterou kluci někde na plácku válí lépe než ti profíci.

0 0
možnosti

J. Šrámek

3. 8. 2010 16:01
Hlad po fotbale?Ha-ha!

Hlad po fotbale je,ale dobrém a ve vhodný čas.Např. zápas ve 20.00 v televizi vyvolá jen hádky v domácnosti.Na stadion vzít děcka je hazard.Vstupné není levné i když srovnáním s okolními státy EU se tak může jevit,ale 3x nižší platy jsou snad jasná odpověď.Kvalita hráčů je mizerná a navíc úplatní rozhodčí,hráči,funkcionáři,to odradí každého nerozhodného diváka.

0 0
možnosti

M. Trhlík

3. 8. 2010 14:13
Hlad po fotbale?Diváci spíše mizí.

Nikdo se nesmí divit,že se diváci ztrácí.Před padesáti lety byli lidé vděční za utkání v  místě bydliště a pro drtvou většinu z nich bylo ligové utkání svátkem.S rozvojem všech možných technických vymožeností,lidé začali sledovat přenosy nejprve z naší ligy a později i přenosy prakticky z celého světa.To nemluvím o mezinárodních zápasech,či Mistrovství světa,Evropy,všech věkových kategorií.Dnes při pohledu na  zápasy naší ligy,většina diváků,je mírně řečeno znechucena.Nemalý podíl na tom má neustálý odliv hráčů,do ciziny,často i do daleko nižších soutěží,kde mají bohužel podstatně víc peněz než tady.Tento trend je pro naše kluby nutný,protože bez prodeje hráčů,nejsou schopni zajistit chod klubů.Proto každý rok jsme svědky toho,že kluby omítají postup do vyšších soutěží z finančních důvodů.Polemizovat o úrovni dorostenecké kopané je zbytečné.Ti lepší hráči jsou sledováni skauty ze zahraničí a ti horší nemají šanci nastupovat,protože ndosahují potřebnou výkonnost.Nemá cenu polemizovat o vojenských oddílech před rokem1989,kde mladí hráči zráli a obvykle po skončení pobytu ve vojenských oddílech byli vítanými posilami  všech klubů.Vím,že toto už se nedá raalizovat,ale problém co s hráči po skončení dorostenecké kategorie zůstal.Navíc "manýry",ligových hráčů se přestěhovaly i na hřiště těch nejnižších soutěží.Když k tomu připočteme daleko větší možnosti dnešní mladé generace,která má desítky dalších činností,chybí i hráči,kteří by měli potřebnou úroveň.I když máme vstupné jedno z nejnižších v Evropě,náročný divák velmi často dává přednost televizním přenosům,než sledování možná zajímavých,ale herně velmi slabých zápasů nejen v lize,ale i v nižších soutěžích.

0 0
možnosti