Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Hlavně se vyhnout Kazachstánu, přál si před losem brankář Čech. Marně

Petr Čech

  14:30
Jako náhradník zažil už kvalifikaci o mistrovství světa 2002. V následujících bojích o vrcholné turnaje už fotbalový brankář Petr Čech byl jedničkou. V září jako gólman číslo jedna vstoupí už do své sedmé kvalifikace.

Petr Čech v utkání s Bulharskem. foto: Reuters

Čech zažil tři kvalifikace o světový šampionát, teď ho čeká čtvrtá o Euro. Český tým bude bojovat s Nizozemci, s Turky, Lotyši, Islanďany a Kazachy.

"Na první pohled je ta skupina těžká, ale na papíře někdy vypadá všechno trochu jinak," napsal brankář Chelsea na svůj web.

Brankář české fotbalové reprezentace Petr Čech

"Neměl jsem žádné soupeře, které bych si přál. Jediné, čemu jsem se chtěl vyhnout, byl Kazachstán kvůli zdlouhavému cestování, let trvá osm hodin. Tak jsme ho dostali... Ale musíme se s tím vypořádat, člověk si nemůže vybírat," poznamenal Čech.

"Celkově si myslím, že ta skupina bude hodně vyrovnaná. Holanďani jsou papírovým favoritem. A spolu s nimi bychom se o přímý postup měli rvát my, Turci a Island. Myslím, že všechny tyhle čtyři týmy mají postupové ambice," zdůraznil Čech.

Na Euro z kvalifikace postoupil vždycky. Dvakrát jako vítěz skupiny, naposled musel absolvovat baráž.

"Nemá cenu spekulovat, jestli jsou nějaké skupiny lehčí. Když chceme postoupit na mistrovství Evropy, musíme to zvládnout," uzavřel.

Autor: