Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hložek, Janošek a Krejčí vstřelili po dvou brankách. Lvíčata porazila San Marino 6:0

Hráči České republiky se radují z gólu. (foto archiv) foto: ČTK

Aktualizováno
Chomutov - Čeští fotbalisté do 21 let zvítězili ve čtvrtém utkání kvalifikace mistrovství Evropy nad San Marinem 6:0. "Lvíčata" dala v Chomutově v každém z poločasů tři góly, dvakrát se trefili Adam Hložek, Dominik Janošek a Ladislav Krejčí. Mladíci mají po čtyřech zápasech šestičlenné skupiny na kontě dvě výhry a dvě remízy a posunuli se o skóre do čela neúplné tabulky.
  19:56aktualizováno  20:40

Po sérii čtyř domácích utkání se svěřenci trenéra Karla Krejčího v pondělí poprvé představí venku, od 18:00 nastoupí v Chorvatsku. Přímý postup na šampionát v Maďarsku a Slovinsku si zajistí vítězové skupin a nejlepší celek z druhých míst bez zápasů s šestým týmem tabulky. Zbylých osm mužstev na druhých příčkách si zahraje baráž a úspěšná čtveřice zkompletuje 16 účastníků mistrovství.

Mladíci proti outsiderovi skupiny ze San Marina, který ještě v této kvalifikaci nedal gól, od úvodu jasně kralovali. Skóre otevřel v 11. minutě hlavičkou po rohu Hložek, ve 14. minutě poslal k tyči odražený míč Janošek a skóre první půle uzavřel na zadní tyči po centru Krejčí. V tu chvíli už bylo jasné, že „Lvíčata“ bodově napraví říjnové domácí remízy s Řeckem a Skotskem.

ONLINE REPORTÁŽ Z UTKÁNÍ ČESKO - KOSOVO SLEDUJTE ZDE:

Krejčí, který hrál netradičně na pozici stopera, v 67. minutě z podobné pozice přidal čtvrtý gól a poté se podruhé v utkání trefil i další sparťan Hložek. Osm minut před koncem pak po dalším odraženém balonu zamířil podruhé přesně k tyči také plzeňský Janošek.

„Jsem rád, že jsme vyhráli. Kluci splnili to, co jsme si před zápasem řekli. Udělali jsme i nějaké změny, říjnové zápasy nám nevyšly úplně podle představ. Bylo jasné, že budeme hrát hodně do hlubokého bloku, snažil jsem se na hřiště dostat hráče, kteří by na to mohli platit,“ řekl trenér Krejčí České televizi.

„Myslím, že vyšel tah s Láďou Krejčím na stoperu, i ostatní hráli s obrovskou chutí. Těch branek mohlo být i víc. Musíme to teď přenést do toho těžkého utkání v Chorvatsku,“ dodal bývalý plzeňský kouč.

Hráči České republiky se radují z gólu. (foto archiv)
Libor Holík se snaží obejít obránce San Marina.
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...