Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Hlupák... Crouch 'červenými' skluzy potopil Tottenham

Sport

  9:51
MADRID - Účinná zbraň. I s předkoly sedmibrankový střelec Ligy mistrů. Po úterním večeru na Santiagu Bernabeu ale nepřítel číslo jedna... Ne ale pro hvězdný Real Madrid, ale pro vlastní celek Tottenham Hotspur a jeho fanoušky. Třicetiletý útočník Peter Crouch si totiž nechal již v patnácté minutě dát druhou žlutou kartu a čtvrtfinále Ligy mistrů pro něj skončilo. A po prohře 0:4 i pro jeho celek.

Peter Crouch a José Mourinho. foto: ČTK

"Je to hlupák," napsali komentátoři britské BBC v patnácté minutě prvního čtvrtfinále Ligy mistrů mezi Realem Madrid a Tottenhamem Hotspur. O kom byla řeč? O útočníkovi hostí Peteru Crouchovi. Ten si za dva totožné fauly v blízkosti pokutového území Realu nechal dát dvě žluté karty a zápas pro něj skončil.

"Kohouti" již v té době prohrávali 0:1, nakonec si odvezli z Madridu debakl 0:4 a sen o postupu do semifinále nejprestižnější klubové soutěže světa se vzdálil mimo naši galaxii. "Nenapadá mě slušný výraz, jak zhodnotit jeho chování," přisadil si i expert České televize Stanislav Levý ve Studiu fotbal o poločasové přestávce.

OHLASY NA CROUCHOVO VYLOUČENÍ

"Crouch is Real stupid - Crouch je opravdu hloupý," pohrál si se slovy bulvární deník The Sun.

"Crouch už odehrál stovky zápasů, v Lize mistrů, za národní tým... A stejně udělá takovou stupiditu. Ztratil hlavu a nechal spoluhráče ve štychu. Jeho druhý faul byl prostě nepochopitelný. Přitom je to inteligentní kluk," řekl bývalý reprezentant Jamie Redknapp, syn kouče Tottenhamu.

"Nejsem si jistý, jestli měl jít ven. První zákrok byl jasně na žlutou. Ale ten druhý? Opravdu nevím. Možná to nebylo úplně fér," přemítal stoper Realu Ricardo Carvalho.

"Peter je hodně dole. Všem se nám už v poločase hodně omlouval. Samozřejmě takhle brzké vyloučení je pokaždé nepříjemné," řekl kapitán Tottenhamu Michael Dawson.

Třicetiletý Crouch, autor sedmi branek v letošním ročníku Ligy mistrů, totiž na pravé rohu vápna Realu již v 8. minutě sestřelil Sergia Ramose a po leteckém dnu španělského reprezentanta viděl žlutou kartu. O sedm minut později předvedl stejný zákrok na druhé straně pokutového území, tentokrát na Marcela. Výsledek? Druhá žlutá z ruky německého rozhodčího Felixe Brycha.

"Já jsem si jistý, že rozhodčí udělal to, co považoval za správné," uvedl kouč hostí Redknapp. "Crouch už jednu žlutou měl, tak se toho měl vyvarovat. Byl jsem zklamaný, vždyť abyste tu něco uhráli v deseti hráčích, to by se musel stát zázrak. V takové situaci by se tu trápily i lepší týmy, byl to nesplnitelný úkol," dodal zklamaně.

Svatá slova, vyloučení Crouche bylo stopkou nejen pro hráče ale i nadějím Tottenhamu na slušný výsledek. Real ve druhém poločase unaveného soupeře totálně rozložil a po výhře 4:0 rázně vykročil do semifinále soutěže. "Hrát v Madridu v deseti tak dlouho je nesmírně těžké, v jejich mužstvu jsou ti vůbec nejlepší fotbalisté. Ale příští středu doma to hodíme za hlavu a dáme do toho úplně všechno," soukal ze sebe smutně stoper hostí Michael Dawson.