Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Hořkosladké Vlčkovo jubileum. 'Gól potěší, ale převládá zklamání'

Sport

  12:12
PRAHA - Ačkoli den před svými sobotními pětatřicátými narozeninami vstřelil gól, útočník fotbalistů Slavie Stanislav Vlček radostí zrovna nezářil. Slavia totiž v úvodním jarním kole doma jen remizovala s konkurentem v boji o záchranu Brnem a nadále zůstává v přímém sestupovém ohrožení.

Slavia. foto: ČTK

"Gól potěší, ale převládá zklamání ze zápasu, protože jsme ho nezvládli podle našich představ," řekl Vlček. "V přípravě se nám dařilo. Měli jsme z naší hry dobrý pocit, ale na některé mladé hráče asi dolehla důležitost zápasu. Tohle mužstvo ale svou kvalitu má a snad začneme vyhrávat. Bylo by smutné, kdyby jedno utkání přebilo tu bojovnou atmosféru, která tu byla před tímhle zápasem," dodal.

Reportáž ze zápasu

Zápas začal na lavičce, jelikož po čtyřměsíční absenci zaviněné zraněním zatím není v plné kondici. "Ani nevím, jestli bych zvládl celý zápas, protože jsem to nemohl vyzkoušet. V přípravě jsem odehrál jen tři poločasy. Určitě to není ideální," zhodnotil svůj stav.

Stačilo mu však 18 minut, aby svým gólem zajistil Slavii alespoň bod. Další střídající hráč Janda vystřelil a Vlček neměl problém dorazit míč do odkryté branky. "Bylo to hlavně o výběru místa. Musíte být v pravou chvíli na správném místě. To se mi dnes podařilo," konstatoval Vlček, který tak splnil úkol, který dostal od trenéra Michala Petrouše. "Když tam jdete v poločase a prohráváte, tak ani jiný úkol být nemůže," dodal.

Na tom, že Slavia nedosáhla na výhru, má podle Vlčka svůj podíl i špatný trávník v Synot Tip Aréně. "Nechci se na to vymlouvat, ale terén je tu katastrofální. Pro kombinační fotbal, zvláště když musíte dohánět náskok soupeře, to je opravdu špatné," podotkl zkušený kanonýr.

Hořkosladké narozeniny
Ten se dnes přehoupne přes hranici 35 let, což z něj dělá fotbalového veterána. "Když si tak ale čtu, co se o mně píše, tak veteránem jsem už dlouho. Zatím neřeším, jak dlouho budu hrát. Bude záležet na zdraví. V létě mi končí smlouva, tak uvidíme, co se stane," poznamenal.

I kvůli páteční remíze nemá prý příliš důvod dnešní narozeniny oslavovat. "Ale já si celkově na oslavy nepotrpím. Sejdeme se v rodinném kruhu, nic velkého to nebude," řekl.

Prý ani nevyužije možnosti oslavy protáhnout, přestože mu to umožňuje fakt, že v neděli nemusí na trénink. "Sice máme v neděli volno, tak bych si mohl trochu vyhodit z kopýtka, ale ono není co slavit. Kdyby mi bylo dvacet, tak by to bylo jiné. Je hrozné, jak ten čas letí," dodal.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...