Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bafuňářský přestup roku padl, Horník do fotbalové Slavie nejde

Sport

  13:46
PRAHA - Zkušený fotbalový funkcionář Ivan Horník do Slavie nepřijde. Vedení vršovického klubu v čele s majitelem Alešem Řebíčkem s ním sice jednalo, ale nakonec se obě strany nedohodly.

Ivan Horník. foto:  Michal Šula, MAFRA

Redakci informaci potvrdily dva na sobě nezávislé zdroje. Sám Horník ve čtvrtek dopoledne nezvedal telefon a na textovou zprávu nereagoval. Nic nechtěla komentovat ani Slavia.

Jednání mezi Slavií a Horníkem - možná nechtěně - prozradil žižkovský trenér Jindřich Trpišovský v nedělním rozhovoru pro iSport.cz.

Právě tohoto mladého a nadějného trenéra si Horník, pokud by se s Řebíčkem na nástupu do funkce sportovního ředitele dohodl, chtěl do Slavie přivést. V uplynulé sezoně spolu úspěšně působili ve Viktorii Žižkov, kterou přes značné finanční problémy dotáhli na čtvrté místo druhé ligy.

Ivan Horník.
Ivan Horník.

Proti možnému angažování Horníka se bouřily některé fanouškovské skupiny, a to kvůli funkcionářově minulosti. Pod společné prohlášení na webu slavistickenoviny.cz připojily podpis Fotbalový oddíl SK Slavia Praha - Odbor přátel, Fanklub a Tribuna Sever.

Slavia už dřív možnost Horníkova angažmá odmítla, že jde o nepodložené spekulace. Jednání však skutečně probíhala, poslední schůzka byla v úterý, ale nyní tato možnost padla.

Horník je ve fotbalovém prostředí uznávanou postavou, která fotbalu rozumí jako málokdo. Zároveň se však už nikdy nezbaví spojení se známou korupční aférou z roku 2004, kterou jako jeden z mála odnesl trestem.

Fanoušci Slavie se děsí příchodu Horníka: Nechceme se dostat na morální dno

„Připravujeme sportovní koncept pro příští sezonu a pracujeme přitom s celou řadou variant, přičemž jednání stále probíhají,“ zdůraznil slávistický mluvčí Jiří Vrba před pár dny.

Slavia v těchto dnech řeší otázku trenéra (ale pravděpodobné odvolání Miroslava Beránka ještě nepotvrdila). Ve hře je podle zákulisních informací příchod Dušana Uhrina mladšího, jenž je v současnosti bez angažmá.

Určité změny čekají přes léto i hráčský kádr. Z hostování se do svých mateřských klubů vrátí obránce Krisztián Tamás (AC Milán) a záložníka Vukadin Vukadinovič (Jablonec), zájem ze zahraničí jde čekat o záložníka Jaromíra Zmrhala a především o útočníka Milana Škodu. 

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!