130 let
Ivan Horník

Ivan Horník | foto: Tomáš Krist, Lidové noviny

Horník skončil ve střížkovské Bohemce. Přestal komunikovat

Sport
  •   17:08
PRAHA - Funkcionář Ivan Horník, jedna z hlavních postav dosud největší korupční aféry v českém fotbale, už není sportovním manažerem druholigových Bohemians Praha. Podle serveru Aktuálně.cz ve střížkovském klubu po třech měsících skončil.

"Ivan už u nás nepracuje. Vlastně ani nevím, proč odešel. Asi jsou ty tlaky na něj příliš velké," prohlásil šéf Bohemians Praha Karel Kapr.

Horník přišel do Bohemians na začátku ledna, v posledních dnech už ale nebyl s klubem v kontaktu. "Dva týdny mi nebral telefon, nechápu proč. Skryl se do nějaké své ulity. Nikdo mu tady nic neudělal, on nikomu v podstatě taky ne. Budeme to muset zvládnout bez něj," řekl Kapr.

Horník se stal jako sportovní ředitel Viktorie Žižkov před osmi lety symbolem velké korupční aféry. Po vyšetřování v roce 2006 dostal sedmiměsíční podmíněný trest s odkladem na pět let, pokutu 900 tisíc korun a také desetiletý zákaz činnosti ve fotbale.

Soud mu na začátku minulého roku zbytek trestu prominul a kontroverzní funkcionář se do fotbalu vrátil. Působil v třetiligovém Chomutově, kde ale na podzim podobně jako na Střížkově brzy skončil.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz