Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Horváth po půl roce zase válel na hřišti. Zlákaly ho totiž klobásy s tlačenkou

Sport

  8:00
PLZEŇ - Zařekl se, že už nikdy nebude hrát zápas. Pavel Horváth to však v sobotu porušil. V rámci akce Kopeme za fotbal totiž z pozice stopera řídil své ovečky z Viktorie Plzeň proti Sokolu Puklice, který hraje jihlavský okresní přebor. Někdejšího plzeňského špílmachra totiž prý zlákal dárkový koš od soupeře s klobásami a tlačenkou.

Pavel Horváth - ilustrační foto. foto: MAFRA - Ladislav Němec

Jméno Horváth pořád táhne. Potvrdil to fakt, že do tréninkového areálu v Plzni na Luční se na muže se čtyřicítkou na dresu, která poukazuje na jeho věk, přišlo podívat 400 diváků.

„Je vidět, že v Plzni je fotbal na vysoké úrovni. Fanoušci se přišli podívat a to je správně, tak to má být,“ chválil plzeňské fandy na webových stránkách Viktorie Horváth.

Asistent trenéra Viktorie přiznal, že ho k účasti v zápase vyhecoval hlavní kouč Plzně Karel Krejčí.

„Vyhecoval mě trenér Krejčí, který o tom začal mluvit. Nechali mi udělat dres, trenýrky a musel jsem hrát. Nebyl to ale zápas o mně, bylo to hlavně o soupeři a o našich dvou výhercích, kteří si to užili asi ještě víc než já,“ přiznal Horváth.

„Někteří naši kluci potřebují trochu odpočinku, protože toho máme v přípravě hodně,“ doplnil Horváth, který ukončil aktivní kariéru před půl rokem.

Nezaskočila ho ani nová role uprostřed obrany. „Já byl spíš takové libero. V takových srandamačích je to asi jedno. S dechem jsem problém neměl, ale s nohama jo. Odnášejí to moje kotníky,“ stěžoval si naoko.

STÁLO TO ZA TO, mohl si říct Pavel Horváth při pohledu na svou kariéru po...
SKONČILI JSME JASNÁ ZPRÁVA. Pavel Horváth si zazpíval při rozlučce na pódiu s...

Fanoušky potěšil opět několika přesnými pasy přes půl hřiště. „To naštěstí nesouvisí moc s běháním. Snad jsem to za půl roku ještě nezapomněl,“ smál se Horváth.

Už méně radosti měl z toho, že po jeho faulu nařídil sudí proti Plzni penaltu.

„Dělal jsem, co jsem mohl, aby měl Roman Pavlík pěkný zákrok, bohužel mu nevyšel. Vždyť jste to viděli, já tam lítal mezi třema a nakonec zaúřadoval rozhodčí. No, škoda mluvit,“ řekl po zápase, který Viktoria vyhrála 10:3.

Prodej bytu 2+1 52 m2
Prodej bytu 2+1 52 m2

Nádražní, České Budějovice - České Budějovice 3
3 999 000 Kč