130 let
Pavel Horváth.

Pavel Horváth. | foto: ČTK

Horvátha potěšily nové kopačky. Bakoše remíza mrzí

Sport
  •   0:32
Jako den a noc. Tak působili po remíze s Borisovem 1:1 fotbalisté Plzně Pavel Horváth a Marek Bakoš. Zatímco zkušený kapitán Horváth sršel vtipem, historicky první střelec Viktorie v Lize mistrů Bakoš několikrát zopakoval slovo zklamání.

"Dneska se mi hrálo dobře. Měl jsem totiž nové kopačky," začal rozhovor s novináři s úsměvem Horváth. Plzeň odehrála první utkání v Champions League. Horváth už ale atmosféru milionářské soutěže zažil. "Už v tunelu jsem měl vzpomínky, jak jsem před 11 lety Ligu mistrů hrál. Ale teď prožívám novou kariéru," pokračoval.

"Je dobré, že jsem fotbalově přežil hvězdy jako Roberto Carlos a Luis Figo, proti kterým jsem kdysi nastupoval," smál se.

To naopak Marek Bakoš, nejlepší střelec Viktorie v pohárové Evropě, mluvil tichým hlasem a se sklopenou hlavou. "Měli jsme to dobře rozehrané, ale konečný výsledek je 1:1, takže je to zklamání."

Bakoše produktivita těší. Nicméně doufá, že nějaký gól v Lize mistrů ještě přidá.

"Byli jsme malinko neobezřetní. Navíc jsme dělali věci, které nemáme. Po vedoucí brance jsme možná měli víc držet balon," viděl příčiny ztraceného náskoku Horváth. "Už v poločase jsme měli radost, že jsme vedli. Věřili jsme, že to dotáhneme do vítězného konce. Ale bohužel," přidal Bakoš.

Slovenský útočník dal v nastavení prvního poločasu první gól Západočechů v Lize mistrů. "Když se Jiráček přes soupeře prosadil, tak jsem si naběhl na zadní tyč. Věděl jsem, že bude centrovat. Jen jsem se bál, aby u balonu nebyl dřív obránce," popsal situaci autor gólu na 1:0.

VÍCE O UTKÁNÍ PLZNĚ S BORISOVEM:

Po devadesáti minutách ale na ukazateli skóre svítil nerozhodný stav. A tak když remizovala Barcelona s AC Milán, všechny týmy ve skupině H mají po jednom bodu. "V kabině jsme si dělali legraci, že jsme mohli vést skupinu. To bych si vyfotil," přece jen pookřál Bakoš.

"Samozřejmě, že AC Milán a Barceloně jsou herně úplně někde jinde. Proti takovým týmům bude každý bod obrovským úspěchem," ví Horváth.

Dalším soupeřem Plzně budě právě milánský celek. Na San Siro zavítá za čtrnáct dní. "Zkusíme urvat bod. Pořád jde přece jenom o fotbal," uzavřel kapitán Viktorie.

Autor: Tomáš Vrábel