Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Hráči tráví hodiny na Instagramu, na hřišti jsou pak neviditelní, kritizuje Rooney opory United

Sport

  6:29
Manchester - Anglický fotbalový útočník Wayne Rooney si po nepovedené sezoně Manchesteru United nebral s jeho hráči servítky. „Jsou hráči, kteří prohráli zápas a bezprostředně po něm zveřejňují na sociálních sítích příspěvky o jejich novém oblečení. To považuji za příšerné. Tito hráči jsou pak kvůli tomu, že tráví hodiny a hodiny na Instagramu, na hřišti neviditelní,“ čílí se legenda Rudých ďáblů.

Smutný Alexis Sanchez z Manchesteru United foto: Reuters

Fotbalisté Manchesteru United zahájili úspěšně období po vyhazovu Josého Mourinha. V té době dočasný lodivod Ole Gunnar Solskjaer dělal s týmem zázraky, v osmifinále Ligy mistrů dokonce svěřenci norského trenéra dokázali otočit proti Paris Saint-Germain domácí prohru 0-2 na Old Trafford a postoupit po infarktové výhře 3-1, kterou vystřelil v nastavení z penalty Marcus Rashford.

Nedlouho poté byl Solskjaer zbaven funkce dočasného trenéra a podepsal s United smlouvu na tři roky. „Jsem nadšený, že mi klub dal šanci, abych ho vedl dlouhodobě. Doufám, že budeme nadále našim fanouškům přinášet úspěchy, které si zaslouží,“ tvrdil Solskjaer po podpisu smlouvy.

Jenže úspěchy se zatím nedostavily.

Rudí ďáblové po bídném konci Premier League skončili na 6. místě, což znamená neúčast v Lize mistrů. United se navíc do základní skupiny Evropské ligy musí probojovat přes předkolo.

Trenér Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer gestikuluje na své hráče.

„Myslím, že hráči se musí někoho bát. Musejí se bát Ole Gunnara, Michaela Carricka. Je třeba, aby je respektovali, ale také se jich báli,“ tvrdí Rooney, který nyní hraje v zámořské lize ve Washingtonu.

Během působení v Manchesteru United získal Rooney pět titulů, s klubem vyhrál také Ligu mistrů v roce 2008 a loni byl u triumfu v Evropské lize. Za Anglii odehrál 119 zápasů a s 53 góly je nejlepším střelcem v historii reprezentace. Čtyřikrát byl také vyhlášen nejlepším anglickým fotbalistou.

„Jsou hráči, kteří prohráli zápas a bezprostředně po něm zveřejnují na sociálních sítích příspěvky o jejich novém oblečení. To považuji za příšerné. Tito hráči jsou pak kvůli tomu, že tráví hodiny a hodiny na Instagramu, na hřišti neviditelní,“ nebral si servítky Rooney.

Anglická legenda nepřímo narážela hlavně na Paula Pogbu s Jesse Lingardem, které si po ostudné prohře doma s Cardiffem 0-2 v posledním kole Premier League fanoušci United vybrali jako hlavní oběti nepovedného konce sezony a zavalili je hromadou nadávek, jež narážely právě na nadměrný čas strávený na sociálních sítích.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!