Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hráčům třásl kontroverzní majitel rukou, pak všem vzkázal: Navštívil mě koronavirus

Majitel Olympiakosu Evangelos Marinakis je nakažený Covid-19. Kvůli jeho výskytu na Emirates Stadium byl do karantény uvalen i celý Arsenal. foto: Reuters

Pireus - Ještě v úterý dopoledne stihl na sociálních sítích popřát svému milovanému Olympiakosu Pireus vše nejlepší k 95. výročí založení. Chvíli poté už Evangelos Marinakis, šéf fotbalové části řeckého sportovního giganta a zároveň vlastník anglického druholigového Nottinghamu, vypustil do světa zásadnější zprávu: „Navštívil mě koronavirus!“
  12:13

V krátkém prohlášení dvaapadesátiletý byznysmen ujistil, že se cítí dobře a dbá na rady lékařů, čímž jistě uklidnil své blízké. Ovšem v řadách fanoušků - zvlášť těch anglických - rozpoutal paniku. Vždyť ještě v pátek seděl na tribuně při zápase Nottinghamu s Millwallem!

Fandové se s ním zvesela fotili, debatovali a podle informací respektovaného deníku The Telegraph dokonce Marinakis zašel za hráči a trenéry do kabiny, kde každému osobně potřásl pravicí.

Na první pohled nevinná návštěva notně zahýbala anglickým fotbalem a mimo jiné nabourává sny nottinghamských fanoušků. Ti doufají, že tým, který na přelomu 70. a 80. let dvakrát ovládl Pohár mistrů, zase po dlouhých šestnácti letech uvidí v Premier League. Zatím je Nottingham v druholigové tabulce pátý, na pozici zaručující play off o postup.

Dele Alli tvrdě atakován protihráčem.

Jak ovšem s tímhle plánem půjde dohromady skutečnost, že celý tým i trenéři teď dost možná skončí na čtrnáct dní v karanténě?

„Obrátili jsme se s žádostí o pomoc na odborníky z řad lékařů, abychom udělali vše, co je v takovém případě zapotřebí,“ stojí ve strohém prohlášení, které klub v úterý zveřejnil.

Pokud Marinakis do kabiny opravdu zanesl nákazu, může to být pohroma nejen pro Nottingham: virus se pochopitelně během zápasů mohl přenést i na soupeře.

Poplach museli vyhlásit i v Olympiakosu, který už ve čtvrtek čeká domácí utkání ve vyřazovací části Evropské ligy proti Wolverhamptonu.

Vzhledem k tomu, že i v řeckém klubu se nemocný šéf dostal do blízkého kontaktu s hráči a trenéry, musel v úterý celý kádr i realizační tým trávit odpoledne v nemocnici, kde podstupoval lékařské testy: podle řeckých médií se nákaza u nikoho nepotvrdila.

Jenže lavina se řítí dál. Nově byl odložen i středeční zápas anglické ligy mezi Manchesterem City a Arsenalem, protože hráči londýnského klubu rovněž přišli s Marinakisem do styku - při únorovém souboji v Evropské lize.

Riziko, že se fotbalisté Arsenalu nakazili, je velmi malé. „Nicméně i přesto je potřeba striktně dodržovat nařízení vlády, abychom byli dva týdny v izolaci,“ uvedl Arsenal v prohlášení.

Marinakis už dřív poutal pozornost. Třeba když hráčům po sérii porážek vzkázal, aby se udusili toaletním papírem. Jindy celý tým rozprášil a nakázal trenérovi dohrát sezonu s dorostenci. A věděli jste, že na podzim se marně pokoušel nalákat do obou svých týmů slávistického kouče Jindřicha Trpišovského?

Takové haló jako v úterý ale dosud nikdy nerozpoutal. Kvůli jeho diagnóze je teď celá fotbalová Anglie v pozoru.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!