Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Online reportáž

První třetina skončila, do té druhé už Češi vstoupí v plném počtu.
20
Příklep Ristolainena z dálky orazítkoval jen brankářovy betony. Jinak se ale hráčům Suomi ve dvojnásobné početní výhodě příliš nedaří, puk je znovu až ve středním pásmu.
19
Košťálkovi bude na trestné lavici dělat společnost Knot. Česko jde do tří, Finové mají skvělou příležitost k tomu, aby sokovi podruhé v utkání odskočili na nejtěsnější rozdíl.
18
Český celek se bude bránit ve čtyřech. Menší trest za sekání vyfasoval Košťálek.
16
Sledujeme tuhý boj o každý metr ledu. Hra má stále spád a přesouvá se z jedné strany na druhou, ale gólmani čelí jen lehčím pokusům.
15
Finové hrají v plném počtu, i oni oslabení zvládli. Čechům se dařilo v úvodu, druhá část přesilovky už byla neúčinná.
14
Šidík v šanci! Vyjel si na kruh do lepší palebné pozice a střílel ke vzdálenější tyči, v rozhodující chvíli mu ale puk sjel z čepele. V opačném případě by měl Saros co dělat.
13
Vainonen jde pykat za vysokou hůl, proti oslabenému soupeři si poprvé zahrají také Přerostovi svěřenci.
12
Na druhé straně prověřil českého gólmana Ikonen. Kotouč mířil do horní poloviny branky, ale Langhamer ho ramenem odrazil do bezpečí.
11
Český tým teď má narvch, ale příliš střeleckých pokusů k vidění není. O puk se bojuje převážně u hrazení.
10
Upozornil na sebe i Dominik Simon, jenž prosvištěl útočným pásmem jako vítr. Objel i finskou branku, avšak k zakončení se nedostal. Obránci ho dobře vybruslili.
9
Pěkný pokus Radka Faksy. Útočník získal puk na kruhu a švihem ostře vypálil. Mířil chytře do volného prostoru, ale Saros přiklouzl ke své tyčce včas.
8
Lindellova střela se mezi tři tyče nevešlo, čeští mladíci už hrají v plném počtu. Své první oslabení zvládli bez úhony.
7
Velká šance Mäenalanena! Češi teď měli štěstí, útočník nedokázal přetlačit protihráčovu hůl před poloprázdnou klecí. Další nebezpečí už zažehnal Langhamer.
6
Finsko si zahraje první přesilovku, dvě minuty za držení vyfasoval Ronald Knot.
5
Rozhodně se nehraje v rukavičkách, už od úvodních minut dohrávají hráči každý souboj. Hra se zatím přelévá z jedné strany na druhou, ani jeden tým nemá převahu.
4
GÓL! Blesková odpověď českých mladíků. Simon po Procházkově pasu prostřelil z těsné blízkosti finského muže v masce.
3
GÓL! Seveřané jdou ve třetí minutě do vedení. Odrazený kotouč od zadního mantinelu zametl z velkého úhlu za gólmanova záda Mäenalane, puk brankáři nešťastně propadl až do sítě.
1
Zápas začal ve svižném tempu. Finové hned na začátku zahrozili, Mustonen si najel před brankoviště a tečoval spoluhráčovu nabídku. Brankář Langhamer byl ale připravený.
Český tým vstupuje do utkání s dvěma změnami v sestavě. Patrika Marcela nepustí do hry trest, který si vykoledoval v posledním střetnutí se Slovenskem. Na soupisce není ani šestnáctiletý útočník Pavel Zacha.

Nepřehlédněte

Česko: Langhamer (Dolejš) - Knot, Šidlík, Plutnar, Šulák, Košťálek, Němeček - Pastrňák, Simon, Procházka - Kämpf, Vrána, Kaše - Faksa, Tomeček, Volek - Sedláček, Machač, Zdráhal.
Finsko: Saros (Huuso) - Lindell, Pokka, Lehtonen, Ristolainen, Honka, Vainonen, Vainio - Mäenalanen, Teräväinen, Lehkonen - Nikko, Mustonen, Haapala - J. Ikonen, Kinnunen, Kulmala - Leskinen, Nättinen, H. Ikonen - Rauhala.
Branky a nahrávky: 3. Mäenalanen (Teräväinen), 39. J. Ikonen (Kulmala), 46. H. Ikonen (Lehtonen), 52. Kinnunen (Kulmala, J. Ikonen), 60. Mäenalanen (Teräväinen) – 4. Simon (Procházka, Pastrňák), 32. Procházka (Vrána, Simon), 35. Faksa (Tomeček, Volek).