130 let

Člen Národní rady pro sport a bývalý fotbalista Pavel Nedvěd vystoupil 25. června 2020 v Praze na tiskové konferenci po prvním zasedání Národní rady pro sport. | foto: ČTK

Hříšník Nedvěd. Viceprezident Juventusu dostal trest za urážky rozhodčího v turínském derby

Sport
  •   20:07
Turín - Viceprezident fotbalového Juventusu Pavel Nedvěd byl potrestán za urážky rozhodčího v sobotním ligovém derby s FC Turín. Disciplinární komise italské ligy bývalého skvělého záložníka suspendovala na dva týdny do 21. prosince a uložila mu pokutu 10.000 eur (asi 260 tisíc korun).

Majitel Zlatého míče za rok 2003 neudržel emoce v závěru vypjatého derby, které mistrovský Juventus otočil dvěma góly v poslední čtvrthodině a vyhrál 2:1.

Členem vedení Juventusu je Nedvěd od roku 2009, pátým rokem pak zastává funkci viceprezidenta, kterou nyní dva týdny nesmí vykonávat. Za urážky sudího byl dnes potrestán i ředitel klubu Fabio Paratici. „Z tribuny opakovaně a několik minut pokřikovali na rozhodčího,“ uvedla disciplinární komise.

Paratici na rozdíl od Nedvěda vyvázl bez pokuty. Za hlasité protesty byl v zápase potrestán i náhradní brankář Carlo Pinsoglio, jenž z lavičky viděl červenou kartu.

Člen Národní rady pro sport a bývalý fotbalista Pavel Nedvěd vystoupil 25....
Členové Národní rady pro sport bývalý fotbalista Pavel Nedvěd (vlevo) a...
Autor: ČTK